Voorstellen D66 succesvol: gemeenteraad steunt Tegelwippen en maakt fietspad Rielsebaan mogelijk

In ons D66-verkiezingsprogramma staat dat wij een groener en veiliger Gilze en Rijen nastreven. Deelname aan het Nederlands kampioenschap Tegelwippen en een vrij liggend fietspad Rielsebaan zijn twee concrete acties die wij voorstelden. Wij zijn verheugd dat we al zo snel beide verkiezingsbeloften kunnen inwilligen.

Beeld: D66 Gilze en Rijen

Dankzij D66 doen we mee aan NK Tegelwippen

D66 pleit al geruime tijd voor groenere en koelere woonkernen. Antonet Krol, fractievoorzitter D66:  ‘Maar wij willen het niet alleen bij woorden houden; mouwen opstropen en beginnen. Daarom verzochten wij in 2021 om deelname aan het NK Tegelwippen. Jammer genoeg was D66 in 2021 de enige partij die dit zag zitten. Maar een goed idee verdient een tweede kans. Daarom vroegen wij opnieuw om deelname aan het Tegelwippen. Hoera! Afgelopen raadsvergadering werd ons idee wél door andere fracties omarmd.”  
Tijdens het Tegelwippen strijden gemeenten tegen elkaar: wie wipt de meeste tegels? Waardoor er méér groen beschikbaar komt. Alle inwoners en organisaties kunnen aan de slag en vervangen stoeptegels door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Hiermee wordt onze gemeente klimaatbestendiger, behaaglijker voor mensen, insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!  
Krol: “Nu is het college (GGR, Kern ’75 en PvdA) aan zet. De gemeente kan u ondersteunen bij het vervangen van tegels door groen. Denk hierbij aan communicatie, gratis afvoeren van tegels en subsidies om het financieel voor u mogelijk te maken.” Van maart t/m oktober 2023 barst de strijd los. Het zou fantastisch zijn als tijdens (Gilze en) Rijen Ruikt de eerste tuinen een groene oase kunnen showen.  

Vrijliggend fietspad Rielsebaan

Al jaren praten we over een vrijliggend fietspad tussen Gilze en Riel. Tot op heden waren er steeds hobbels op de weg. Krol: “Na jaren lobbywerk van onze fractie richting provincie en Goirle is het licht voor een vrij liggend fietspad, nu ook in Goirle op groen gezet. Onze eerdere motie voor een vrijliggend fietspad werd al in 2020 unaniem door alle partijen  gesteund. Wij vragen wethouder Machielse (Kern‘75) nu door te pakken. Het wordt de hoogste tijd dat bewoners en schoolgaande jeugd uit Gilze, veilig richting Goirle kunnen fietsen”. 
Reactie? Mail: [email protected]