Annemiek van de Pas

Annemiek van de Pas - Beeld: Saskia Moerman

Geboren in Oosterhout en na de lagere school naar de Gasthuisstraat in Dongen verhuisd, met ouders, zus en broer. In de 80’er jaren studeerde ze Onderwijskunde en Arbeids- en Organisatiepsychologie elders en is later met haar gezin naar de Minister Aalberselaan in Dongen verhuisd. In die tijd werkte Annemiek bij een Stichting die zorg biedt aan mensen met een beperking. Toen haar twee zoons en dochter, afstudeerden en uitvlogen, verhuisde ze in 2004 met haar echtgenoot naar de Wielstraat in ’s Gravenmoer. Het was altijd fijn om in Dongen te wonen, maar nu genieten ze van ’s Gravenmoer.

Waarom D66?
Sinds kort is Annemiek, door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, gestopt met werken en is er meer vrije tijd voor hobby’s, maar ook voor D66, waarvan ze sinds 2003 lid is. Annemiek voelt zich thuis bij het gedachtegoed van D66, waar de menselijke maat telt.
Want bij D66 is geen denken wat steeds abstract rationeel ‘berekent en bewijst’( en daardoor steeds verder verwijderd raakt van menselijke ervaringen) maar een denken om samen de verbinding te zoeken. Het gaat om mensen met begrip, gevoel en aandacht voor hun medemens, die angst en argwaan kunnen overwinnen. ‘Voor mijzelf noem ik dit meestal Het Elfde Gebod: Wees niet onverschillig’ zegt Annemiek.

Wat wil Annemiek bereiken?
Voor Dongen, waaronder ’s Gravemoer en Dongen Vaart wil ze, wonend in ’s Gravenmoer, verbinding en steun bieden. Op de kieslijst staat ze op een bescheiden plaats. Zo kan ze haar beschikbare tijd op onderzoek en gesprekken richten om informatie te krijgen en te delen. De cultuur van het dorp ‘s- Gravenmoer, waar ze woont, vraagt bijvoorbeeld, meer bescherming. Er zijn historische oordelen vervangen door commerciële, wat niet eenvoudig te begrijpen is. Het vraagt om zoeken naar het waarom en het durven stellen van kritische vragen. Samen verbinding zoeken om ieder zich bewust te maken wat van waarde is. Daar wil Annemiek zich met de D66 raads- en fractieleden voor inzetten.

  • 69 jaar
  • 's Gravenmoer