Raadspraat Onno James: Betaalbaar wonen voor iedereen

Bekijk eens op je vrije avond de websites Woningnet of Funda, en je ziet het direct: er is een enorm tekort aan woningen in onze regio. Verdien je een modaal inkomen, dan vind je geen enkele woning in Werkhoven, Odijk of Bunnik. Nul. Zero. Zelf heb ik dat ook ervaren toen ik 3,5 jaar geleden op zoek was naar een betaalbare woning. Mij is dat met veel geluk uiteindelijk gelukt. Maar dat geldt niet voor iedereen. Sinds 2019 zijn woningen alleen maar duurder geworden. Zeker in de gemeente Bunnik! De gemiddelde verkoopprijs in onze gemeente ligt inmiddels ruim boven de 600.000 euro. Bizar!

D66 Bunnik heeft deze verkiezingen voor het eerst in 16 jaar meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen. Veel mensen hebben ons hun vertrouwen gegeven. Enorm gaaf om met 3 raadsleden aan de slag te kunnen! Om echt het verschil te maken: meer betaalbare woningen voor starters. Kleinere en gelijkvloerse woningen voor ouderen, dicht bij openbaar vervoer en voorzieningen. We hebben al veel relatief grote eengezinswoningen. In onze gemeente is dringend behoefte aan andere typen woningen, zoals appartementen en kleinere woningen. Zo worden we aantrekkelijker voor jongeren, zorgen we voor levendigheid, behoud van voorzieningen en voldoende mensen die aan de slag kunnen op onze scholen, bij onze bedrijven en bij de gemeente.

Als nieuwkomer in de gemeenteraad heb ik de afgelopen 2 maanden veel nieuwe dingen geleerd. Over praktische zaken, zoals het raadswerk. Maar heb ik ook kennis gemaakt met gemotiveerde en behulpzame ambtenaren. En enthousiaste inwoners gesproken, die graag mee willen denken en helpen. Er is veel energie in de gemeente, energie die we goed kunnen gebruiken! Want we willen vooruit met Werkhoven, Odijk en Bunnik.

Eind mei mocht ik direct aan de slag in de gemeenteraadsvergadering over het coalitieakkoord ‘Natuurlijk in Bunnik’ van onze fractie en P21. Met trots heb ik een akkoord verdedigd waar betaalbare woningbouw, meer groen en verduurzaming centraal staan.

Doe mee

D66 Bunnik is een jonge, lokale partij. Hoewel we al een tijdje bestaan, zijn we pas sinds kort weer in Bunnik actief als onafhankelijke partij. Daarom kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Als expert, meedenker, of misschien als vrijwilliger. Je bent van harte welkom om een keer een kopje koffie te komen drinken om te kijken wat bij jou past. Mail me vooral via [email protected]!