Stralende Toekomst voor Bunnik in een sterk Europa

Terwijl de Europese verkiezingen naderen, wil ik graag het belang benadrukken van een stem uitbrengen voor een Europa dat niemand uitsluit. In deze turbulente tijden is het verleidelijk om te denken dat politiek alleen draait om nationale kwesties. Maar de waarheid is dat de beslissingen die in Brussel worden genomen, onze lokale gemeenschap hier in Bunnik direct beïnvloeden.

Stel je een toekomst voor waarin de zon weer schijnt voor iedereen. Een toekomst waarin niemand wordt uitgesloten. Dit is de visie die we moeten koesteren en waar we ons voor moeten inzetten bij de Europese verkiezingen. Partijen zoals D66 streven naar een Europa dat gebouwd is op principes van gelijkheid, inclusiviteit en respect voor elkaar. Het is deze visie die ons leidt naar een stralende toekomst, niet alleen voor Europa, maar ook voor onze geliefde gemeente Bunnik.
Maar waarom is dit relevant voor ons hier in Bunnik? Omdat Europese wetgeving en financiering ons dagelijks leven beïnvloeden. Van duurzaamheidsprojecten, landbouw en veiligheid tot sociale programma’s, de beslissingen die in Europa worden genomen, hebben directe gevolgen voor onze straten, onze buurten en onze levens.

Daarom is het zo belangrijk om deel te nemen aan de Europese verkiezingen. Door te stemmen, kunnen we onze stem laten horen voor een Europa dat iedereen omarmt, ongeacht achtergrond, afkomst of overtuiging. Elk van ons heeft het recht en de plicht om te stemmen, en elk van onze stemmen kan een verschil maken.
Laten we samen streven naar een Europa en een Bunnik waar de zon schijnt voor iedereen. Laten we samen bouwen aan een toekomst die inclusief, veerkrachtig en stralend is.

Ammar Younes,
D66 Bunnik

Bunniks Nieuws ’t Groentje is in 2017 begonnen met een column “Raadspraat”. Elke week wordt deze geschreven door een raadslid, waarbij de politieke partijen elkaar afwisselen. Hierbij de column van 22 mei 2024, geschreven door D66 fractie-assistant Ammar Younes.