De zon schijnt voorlopig niet in Bronckhorst

Het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB houdt in de lucht dat het fiks wil bezuinigen op de bijdragen die het Rijk normaliter geeft aan gemeenten. Zo ook aan Bronckhorst. Die Rijksbijdrage is veruit onze belangrijkste inkomstenbron. De bezuinigingen zullen komende jaren ook onze inwoners gaan raken. Zij zullen gaan merken dat de gemeente Bronckhorst minder heeft te besteden. En dat in een tijd waarin steeds meer taken worden overgeheveld naar de gemeente. 

Ravijnjaar

2026 wordt het Ravijnjaar genoemd. Vanaf dat jaar gaat het ineens hard met de bezuinigingen. Dan gaat het om miljoenen euro’s die niet langer kunnen worden uitgegeven. Geld vrijmaken om (jeugd)armoede te bestrijden, financieren van de Sport & Cultuurdag en de Ondernemersprijs, komen dan in het gedrang. De dienstverlening van de gemeente komt onder druk te staan. Om nog enigszins de begroting rond te krijgen kan bijvoorbeeld worden gekozen om de toeristenbelasting te verhogen, leges te heffen voor evenementenvergunningen en andere kostenverhogende maatregelen. Maatregelen die je eigenlijk niet wilt.

Politiek aan zet

D66 Bronckhorst neemt verantwoordelijkheid en zal staan voor een goed sociaal stelsel en dat goede zorg en ondersteuning kan worden gegarandeerd. Daarnaast zal natuurherstel centraal staan voor D66 Bronckhorst naast investeren in duurzame bedrijfsterreinen.  Politiek is verantwoorde keuzes maken in tijden van schaarste. Je kunt erop vertrouwen dat wij dit altijd doen met het oog op wat voor mensen in Bronckhorst en de toekomst van onze kinderen van belang is.