Vrijwilligers v/h jaar 2022!

FABO winnaar van de Valentijns-actie 2022

De winnaar!

Het team vrijwilligers van de FABO zijn in onze steunfractie vergadering uit de vele nominaties gekozen als de winnaar van onze Valentijns-actie 2022. Als winnaar kregen ze uit handen van Martine Enthoven een oorkonde en een heerlijke taart van Versteeg uitgereikt.

Wat doen de vrijwilligers?

Meerdere vrijwilligers verzorgen bij de FABO verschillende hobbyclubs zoals een timmer-, elektro- en knutselclub. Deze clubs zijn vanaf 7 jaar én ook toegankelijk voor nieuwe leden. De vereniging maakt gebruik van de bovenverdieping van het Zienhouse aan de Zienlaan en hebben daar de beschikking over een timmer- en een knutsellokaal.

Het was dit jaar wederom een lastige keuze. In Uitgeest gebeurt namelijk heel veel op het gebied van vrijwilligerswerk en op verschillende plaatsen, met allemaal een belangrijke bijdrage in onze samenleving. Het actuele tekort van praktijk opgeleiden mensen, en de hobbyclub-vrijwilligers die juist nu kinderen inspireren om voor de toekomst te bouwen, gaf uiteindelijk de doorslag.

“Er zijn ontzettend veel vakmensen nodig. Het is daarom belangrijk dat kinderen leren dat het leuk is om met je handen te werken, mooie dingen te maken en te repareren. De Fabo staat in de schaduw van de grote verenigingen, maar verdient het om in het zonnetje te worden gezet”

René Oud:

Martine Enthoven en Vrijwilligers van de FABO - Bij de uitreiking van de Oorkonde “Vrijwilliger van het Jaar 2022” Beeld: D66 Uitgeest