Stemmen op 15 maart 2023 doet er wél toe! 

Op 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor de Staten van Overijssel. Dan mogen we weer stemmen voor Staten en Waterschappen. We hopen dat veel mensen gaan stemmen, want ook in Overijssel telt elke stem. D66 wil met inwoners vooruit! 

Beeld: D66

Stem voor een progressief Overijssel

Veel landelijke thema’s moeten onder regie van de provincie gerealiseerd worden. Het is van het allergrootste belang dat mensen die echt voort willen met de aanpak van klimaat, die natuur willen herstellen, het water schoner willen, de bodem koesteren en de lucht die we ademen gezond willen krijgen, op 15 maart gaan stemmen. Voor een progressief Overijssel. 

Ons programma

Er blijkt een toenemend aantal politieke partijen – ook in Overijssel – te zijn dat zich onderscheidt op één lekker in het gehoor liggend one-issue verhaal: “Er is géén stikstofprobleem; windmolens zijn onnodig want kernenergie lost alles op.” Of: “De natuur is prima, zie eens hoe groen het is.” Of: “Grenzen dicht en dan zijn al uw problemen opgelost.” Dergelijke populistische uitingen klinken misschien aantrekkelijk maar helpen kiezers en Overijssel niet vooruit. Met ons nieuwe verkiezingsprogramma beogen we dat wél te doen. Deze plannen zijn gisteren door onze leden vastgelegd. En de mensen op onze kandidatenlijst verheugen zich enorm op het uitvoeren van dit programma! 

Samenwerken

D66 werkt zowel landelijk, gemeentelijk als op provinciaal niveau gemakkelijker met midden- en linksgeoriënteerde partijen. Hoewel we geen personen uitsluiten is ‘regeren’ met extreemrechtse partijen vanwege hun zienswijzen gewoon onmogelijk. We hebben de afgelopen maanden gezien hoe discriminatoire uitingen in de Staten toenemen. De fractie heeft best enige zorg over hoe deze uitingen in de aanloop naar de verkiezingen nog extremer kunnen worden. Maar we blijven bij ons eigen sociaalliberale verhaal.  

Samen vooruit

D66 is positief, progressief, ambitieus, creatief en werkt altijd vanuit respect. Met een luisterende en verbindende opstelling. We hebben de ideeën én de mensen! De kandidaten staan klaar voor de komende campagne. Vanuit de huidige fractie wensen we ze nu al veel succes om vanuit die grondhouding, de waarden en richtingwijzers van onze partij in 2023 op alle podia uit te dragen. Wil je vooruit, stilstaan of achteruit? Stem op 15 maart 2023!