Eduard Duijnstee

Eduard Duijnstee - Beeld: D66

  • 65 jaar
  • Vorden

Ik ben industrieel ontwerper van beroep, maar voel me vooral uitvinder en hou me graag bezig met bewegende techniek. Ik werk veel voor buitenlandse klanten en merk daarbij hoe essentieel het is dat er op internationaal niveau afspraken zijn over de veiligheid en kwaliteit van producten. Zonder dat is buitenlandse handel nagenoeg onmogelijk. Ik zie dat de Europese Unie voorop loopt hierin en steun dat. Naast de pro-Europese agenda ben ik het ook eens met vele andere standpunten van D66 en ik vind het belangrijk om dat met mijn lidmaatschap te steunen.
Ik woon sedert twee jaar in Vorden. Ik ben opgegroeid in de Liemers en na jaren in de buurt van Rotterdam gewoond te hebben, voelt de Achterhoek toch ook als thuiskomen. Ik hoef hier nooit meer weg en wil deel uitmaken van de veranderende toekomst. Aandacht voor de natuur, die hier zo dichtbij is, heeft voor mij prioriteit. Dat vind ik terug bij D66. Zelfs als beschermende maatregelen voor mij persoonlijk nadelige gevolgen hebben, ben ik bereid die te accepteren. Daar waar ik kan, wil ik bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor mijn kinderen.
Natuurlijk kun je niet overal hetzelfde over denken, maar ik vind toch genoeg aanknopingspunten om me voor de idealen van D66 in te zetten. Dus toen me werd gevraagd of ik penningmeester van D66 Bronckhorst wilde worden, heb ik daar volmondig ja tegen gezegd. Een functie op de achtergrond ligt me goed en ik kan met mijn takenpakket dienstbaar zijn aan het bestaan van de lokale afdeling. Het helpt de mensen, die -beter dan ik- onze ideeën op de voorgrond weten uit te dragen. Zo heeft ieder zijn rol.