Kieslijst vastgesteld: kennis, ervaring en nieuw elan

Gerard Meij - Lijsttrekker Beeld: D66 Waterland

De leden van D66 Waterland hebben de definitieve kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van aankomend jaar vastgesteld. De afgelopen periode konden de leden zich uitspreken over de concept-kieslijst die opgesteld werd door de lijstadviescommissie.

De lijst wordt aangevoerd door Gerard Meij (51, foto) die is geboren en getogen in Monnickendam. Gerard Meij zit sinds 2014 in de gemeenteraad en is sinds 2018 fractievoorzitter. Vanuit zijn achtergrond als verkeerspsycholoog en met zijn raadservaring is Gerard Meij de ideale kandidaat om de komende jaren aan het roer te staan van onze fractie. De komende maanden zal hij onze progressief-liberale campagne leiden met daarbij speciale aandacht voor wonen, duurzaamheid en cultuur.

Nummer twee op de lijst is Luuk Zaal (22) uit Broek in Waterland. De Waterlandse politiek is voor hem geen onbekend terrein. Als 14-jarige stond hij in 2014 al op onze kieslijst en in 2017 was hij tijdelijk raadslid. Als bestuurskundige en waterschapsbestuurder neemt hij bovendien al veel kennis en ervaring mee. Met Luuk Zaal op nummer twee brengt D66 de belangen van jonge Waterlanders de komende jaren nog duidelijker naar voren.

Op plek 3 staat Anton van Wijk (70) uit Broek in Waterland. Met zijn werkervaring als projectontwikkelaar en accountant kan hij de fractie de komende jaren bijstaan op de belangrijke onderwerpen gemeentefinanciën en ruimtelijke ordening.

Huidig duo-raadslid Bart Kniesmeijer (67) is nummer vier op de lijst. Bart woont in Monnickendam en is al jarenlang actief voor onze partij. In de raad heeft hij zich de afgelopen jaren veel beziggehouden met ruimtelijke ordening en met de woningbouw op het Galgeriet. Ook de aankomende vier jaar blijft hij zich graag inzetten als duo-raadslid.

Onze nummer vijf is Marker Diederik Boerjan (66). Diederik is ondernemer op Marken en heeft lang in het beroepsonderwijs gewerkt als docent en opleidingsmanager. Vanuit zijn kennis en ervaring in het onderwijs zal hij de fractie de komende vier jaar scherp houden op dit belangrijke thema.

Monnickendamse Gaby Breuer (61) staat op plek zes. Zij is verpleegkundige en eigenaar van Waterlands Welzijn, een organisatie die dagactiviteiten en (individuele) begeleiding voor volwassen en ouderen met een beperking verzorgt. Vanuit dit werk neemt Gaby een schat aan ervaring en expertise mee op het gebied van het sociaal domein en de WMO. Gaby gaat zich de komende tijd hard maken voor de ondernemers van Waterland.

De lijst bestaat verder uit kandidaten met veel verschillende achtergronden: cultuur, planologie, organisatie- en bestuurskunde en meer. Huidig raadslid Gabriëlle Bekhuis stopt na 12 jaar lokale politiek. De lokale partij is haar zeer dankbaar voor haar langdurige inzet voor de partij en voor de gemeente Waterland. Hekkensluiter en lijstduwer is Maarten Verweij, een ereplaats vanwege zijn grote inzet voor D66, zowel binnen de gemeente als binnen de provincie.

Hieronder de volledige kieslijst zoals deze door de leden is vastgesteld:

1. Gerard Meij, Monnickendam
2. Luuk Zaal, Broek in Waterland
3. Anton van Wijk, Broek in Waterland
4. Bart Kniesmeijer, Monnickendam
5. Diederik Boerjan, Marken
6. Gaby Breuer, Monnickendam
7. Chrisnanne Wiegel, Zuiderwoude
8. Piet van Mourik, Broek in Waterland
9. Gabriëlle Bekhuis, Monnickendam
10. Marjoke Ongering, Monnickendam
11. Peter Fornier, Monnickendam
12. Maarten Verweij, Monnickendam