Kiezers bedankt!

D66 Waterland is niet langer de kleinste partij van Waterland. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen behielden wij onze twee zetels in de Waterlandse gemeenteraad.

952 stemmen voor D66 Waterland

In totaal werden er op 14, 15 en 16 maart 8943 geldige stemmen uitgebracht in Waterland (opkomst 64,95%). Met 10,7% van de stemmen zijn wij de aankomende jaren de vijfde partij van Waterland. Ondanks de zeer lichte daling in stemmen ten opzichte van 2018 (11,3%) zijn we tevreden met het resultaat. We willen onze stemmers hartstikke bedanken voor hun vertrouwen.

Waterland Natuurlijk grote winnaar

Onze felicitaties gaan naar de lokale partij Waterland Natuurlijk. Zij stegen van 3 naar 5 zetels en zijn de grote winnaars van de verkiezingen. De komende weken nemen zij het initiatief om tot een nieuwe coalitie te komen. Ook GroenLinks was winnaar bij deze verkiezingen. Ook naar hen toe: gefeliciteerd!

Gerard Meij en Luuk Zaal gaan de raad in

Voor D66 Waterland treden Gerard Meij en Luuk Zaal toe tot de nieuwe raad. Beide kandidaten behaalden de voorkeursdrempel en komen dus op eigen kracht de raad in. We wensen hun heel veel wijsheid en succes toe.

Een volledig overzicht van de verkiezingsuitslag kunt u op de website van de gemeente bekijken. Klik daarvoor hier.