Kandidatenlijst en verkiezingsprogramma D66 Schagen zijn bekend

Tijdens de algemene ledenvergadering van D66 in Schagen is het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar vastgesteld. De lijsttrekker Frans Jansen is trots op de lijst en het verkiezingsprogramma.

De kandidatenlijst voor de gemeenteraadverkiezingen
“Onze leden hebben een mooie lijst gekozen. Al onze kandidaat-raadsleden zitten vol ambitie en willen zich met hart en ziel inzetten voor de Schager gemeenschap. Aan al deze D66’ers zou ik mijn stem zeker toevertrouwen.” zegt de voorzitter Hanneke Toorenent.

De lijst bestaat uit kandidaten met verschillende achtergronden. Margriet Struijf, nummer 2 op de lijst, is geboren en getogen in de Zijpe. Na een carrière bij Buitenlandse Zaken is zij toch weer neergestreken in Schagen. Als steunfractielid staat zij nog steeds met beide voeten in de klei van Schagen. “Onze nummer 3, Harry Vogel woont in Warmenhuizen. Hij  is mijn steun en toeverlaat op het gebied van ruimtelijke ordening” zegt de huidige fractievoorzitter en lijsttrekker,  Frans Jansen. “Hij was de afgelopen jaren kritisch op het college maar altijd vanuit een positieve houding”. De lijst wordt gecompleteerd door een mix van kandidaten uit de andere kernen van Schagen.

Klik hier voor alle  kandidaten op de lijst

Een compact verkiezingsprogramma

Het programma is compact en makkelijk te lezen. “Er gaan veel zaken goed in Schagen, die willen wij behouden. In ons programma staan onderwerpen waar wij wat aan willen doen.” aldus de lijsttrekker. Als fractievoorzitter heeft hij gemerkt dat het bestuurlijk af en toe schuurt in Schagen, dit moet beter, anders, met meer aandacht voor de belangen van onze inwoners.
D66 wil extra aandacht voor de energietransitie en ziet, net als haar zusterpartij in Den Helder, waterstof als een realistische optie.
De behoefte aan woningen is groot. Daarom zal D66 zich inzetten voor meer woningen in het betaalbare (huur en koop) segment. Bouwen, als het kan binnen de stedelijke omgeving en als dat niet meer mogelijk is in het buitengebied, maar wel met respect voor ons mooie en open landschap. “Dit zal een behoorlijk uitdaging worden, maar wij staan er klaar voor.”.

Klik hier voor het Verkiezingsprogramma 2022-2026 D66 Schagen