Margreet Frowijn-Druijven

Beeld: Margreet Frowijn-Druijven

  • 49 jaar
  • Schagen

Als vrijwilliger bij CNME de Groenling, Veilig Verkeer Nederland, Natuurmonumenten en Pettemerduinen kwam ik regelmatig in contact met projecten in de gemeentes Zijpe, Harenkarspel en Schagen. Ik zag regelmatig dingen voorbijkomen waarvan ik dacht “Dit kan beter!” en regelmatig dacht ik “Als ik dit eerder had geweten, dan had ik het anders aangepakt!” Toen in 2013 deze gemeentes dan ook gingen samenvoegen was dit voor mij hét moment om mij in de politiek te begeven, zodat ik voordat de beslissingen werden genomen in de raad, ik er invloed op zou kunnen uitoefenen.

Geboren en getogen in Callantsoog, vele jaren werkzaam in Warmenhuizen, woonachtig in Schagen en bovendien vele vrienden en kennissen in alle gemeentes, had ik het gevoel dat ik iets kon betekenen als deze gemeentes samen zouden voegen.

Bij enkele partijen van te voren op gesprek geweest en uiteindelijk voor D66 Schagen gekozen vanwege dat het gewoon goed voelde. De afgelopen jaren heb ik, namens deze fractie, mij extra voor de gemeente Schagen ingezet, met extra aandacht voor natuur, milieu en verkeer.

Ik ben er inmiddels wel achter dat, hoewel ik nu bij de beraadslaging betrokken ben, het nog regelmatig voorkomt dat er dingen niet (gelijk) gaan zoals ik hoopte en het is vaak een geval van de langste adem hebben.

Toch heb ik enkele dingen mogen zien gebeuren in onze gemeente, waar ik heel blij mee ben. Met name, het verbod oplaten ballonnen, deelname gemeente aan de statiegeldalliantie en het plaatsen van de Doe mee verlos de zee kuubkisten op ons strand heeft onze gemeente nog iets mooier gemaakt.