Liesbeth Vlietstra-Wouterse

Beeld: Margreet Frowijn-Druijven

  • 75 jaar
  • Schagen

Mijn naam is Liesbeth Vlietstra-Wouterse 

Geboren in Utrecht, daar na de middelbare school gestart met opleidingen in de gezondheidszorg. In 1973 ben ik  verhuisd naar Wieringerwerf waar ik 46 jaar gewoond heb. Gezin en werk heb ik altijd gecombineerd. Ik werkte als verpleegkundig specialist ouderenzorg, was docent in het MBO en HBO gezondheidszorg onderwijs en heb vele jaren managementervaring voornamelijk in verpleeghuizen. 

Mijn belangstelling voor het politieke reilen en zeilen van een gemeente leidde na mijn pensionering tot het lidmaatschap van D66. Ik ben 7 jaar gemeenteraadslid geweest, waarvan 6 jaar als fractievoorzitter.

Vorig jaar juli (2021) verhuisde ik naar Schagen en moest ik afscheid nemen van de gemeenteraad Hollands Kroon. De D66 fracties van Hollands Kroon en Schagen zoeken elkaar steeds meer om zaken af te stemmen; bijv. in de samenwerking tussen de KOP gemeenten, met betrekking tot de energietransitie, huisvesting van arbeidsmigranten, infrastructuur en woningbouw.

Ik ben heel blij dat ik nu vanuit D66 Schagen een steentje bij kan dragen aan die projecten en aan onderwijs en bijscholing voor iedereen, sport en beweging voor jong en oud, aandacht en respect voor elkaar zodat iedereen het gevoel heeft erbij te horen. Vooral mensen die thuis wonen en moeite hebben met zich dingen te herinneren hebben extra aandacht nodig niet alleen van de partner maar ook van de buren en in de winkel en bij sport en culturele activiteiten. Ik hoop dat we met zijn allen die aandacht kunnen geven. We zijn dat nog niet zo gewend maar we kunnen elkaar hierbij helpen.