Willem Boeke
penningmeester

Beeld: Willem Boeke

Voorstellen

  • Dordrecht
  • Hardenberg

In 1949 ben ik in Dordrecht geboren, maar sedert 1956 ben ik “getogen” in Noordoost Nederland. Ik heb farmacie / farmaceutische technologie gestudeerd in Groningen en heb van 1978 tot 2011 resp. in het Scheperziekenhuis te Emmen en bij de Ziekenhuis Groep Twente (Hengelo) gewerkt als ziekenhuisapotheker, waarbij ik op basis van mijn technische achtergrond in toenemende mate betrokken ben geraakt bij en leiding heb gegeven aan bouw- en technische installatieprojecten (nucleaire geneeskunde, cleanrooms, water- en luchttechniek).

Momenteel doe ik allerlei gespecialiseerd, maar bewust onbezoldigd, advieswerk. Van 2012 – 2018 was ik secretaris van D66 Vechtdal (Hardenberg, Ommen en Dalfsen).

Ik ben sedert 1974 gehuwd, woonachtig in Hardenberg en heb twee volwassen zoons en 4 kleinkinderen.Sinds ik stemrecht heb stem ik op D66, maar pas sedert 2010 ben ik lid. Omdat ik vind dat je je verantwoordelijkheid moet nemen en niet mopperend aan de zijkant moet staan als je meent dat het met het landsbestuur de verkeerde kant op gaat. In 2010 was dat het geval en sedertdien zeg ik ook tegen iedereen die tegen “de elite” of “de politiek” aanschopt: “Word dan zelf lid van een partij!”.

Ik ben sociaal-liberaal in hart en nieren, internationaal georiënteerd en geïnteresseerd in geopolitieke ontwikkelingen, maar ook in de lokale politiek. Door de jaren hebben mijn competenties vooral gelegen in teamwork, netwerken en ondersteunende bestuursfuncties. Een vertegenwoordigende functie past minder goed bij mij.

Van 2017 – 2020 was ik Secretaris Politiek in het Regiobestuur. Dit bestuur treedt in toenemende mate op als een professioneel team. Bestuur en Statenfractie leerden steeds beter elkaar in de eigen rol te vertrouwen en er werd meer samengewerkt met naburige regio’s. Ook ondersteunde het Bestuur fusies en afdelingen waar het tijdelijk wat minder goed liep.
Privé kwamen klussen op mijn pad die ertoe leidden dat ik met Hans de Vries van bestuursfunctie wisselde en daardoor sedert 2020 penningmeester in het Regiobestuur ben.
Samen met Trix van der Linden ben ik accounthouder voor de D66 afdelingen in Twente: Enschede / Haaksbergen, Hengelo / Borne, Hof van Twente, Twente West en Noordoost Twente.
Daarnaast treed ik namens het Bestuur op als “linking pin” in de Regionale Verkiezingscommissie.