Niels van Elk

Niels van Elk - Beeld: D66 Overijssel

“Toekomst geven wat toekomst heeft” 

  • Enschede

Ik voel me diep verbonden met Overijssel. Zelf groeide ik op in het landelijke Salland en mijn kinderen hebben die luxe nu op het prachtige platteland van Twente. Daarom wil ik het beste voor onze mooie provincie, met haar inwoners.  

Het wordt tijd dat wij als overheid opstaan om de problemen daadwerkelijk aan te pakken en op te lossen. Klimaatverandering, verarming van de biodiversiteit, gebrek aan woningen en toename van economische ongelijkheid. Juist op provinciaal niveau kan ik daaraan mijn bijdrage leveren.  
 
De natuur verschraalt, de landbouw overbelast de natuur en de toekomst van het platteland en haar gemeenschappen is onzeker. Ik ga daarom voor een vitaal platteland met een duurzame landbouw, waar een eerlijk inkomen mee kan worden verdiend. Met een robuuste natuur die weer tegen een stootje kan en vitale dorpsgemeenschappen waar de voorzieningen op orde zijn én blijven.  
 
Dat betekent ook dat de energietransitie met meer urgentie wordt aangepakt. We moeten NU inzetten op duurzame energie, om de problemen voor de generaties die na ons komen hanteerbaar te houden. De provincie moet daarom gemeenten helpen om hun deel zonne- en windenergie te realiseren. En de nodige locaties aanwijzen als het gemeenten zelf niet lukt.