Erik Mijnheer
algemeen bestuurslid

Beeld: Erik Mijnheer

Voorstellen

  • Schoonebeek
  • Borne


Ik ben geboren in 1961 in het oliedorp Schoonebeek, maar opgegroeid in Coevorden. Getrouwd, een dochter en een zoon. Vanwege het werk in Twente beland, in het bijzonder mooie dorp Borne. Ik ben al heel lang werkzaam in de ICT. Zowel als projectmanager als leidinggevende bij bedrijven die softwareoplossingen bouwen en implementeren bij haar klanten. Als business manager bij een ICT-bedrijf in Enschede geef ik leiding aan de productgroep Sociaal Financieel. Wij leveren software voor gemeenten, gemeenschappelijke regelingen en kredietbanken om de complexe werkprocessen voor schuldhulpverlening, budgetbeheer en kredietverstrekking te ondersteunen. 
In mijn vrije tijd schaak, lees, wandel en fiets ik. En ik schrijf vanwege mijn interesse in kunst- en cultuurgeschiedenis en erfgoed geregeld artikelen voor (historische) tijdschriften.

Politiek interesse zat er vroeg in en tijdens mijn studie organiseerde rond verkiezingstijd al politieke activiteiten om mede-studenten politiek bewust te maken. In de jaren 80 besloot ik mij aan te sluiten bij D66, het redelijk alternatief. In Coevorden heb ik samen met anderen in 1993 een afdeling opgericht. Het leverde in 1994 meteen twee raadszetels op. In 2013 besloot ik de afdeling Borne te helpen. Ik werd voorzitter en secretaris en heb de kleine afdeling Borne in bestuurlijk zin ondergebracht bij de afdeling Hengelo. Die klus zit er nu op. Met al die lokale ervaringen wil ik graag afdelingen in Overijssel van raad voorzien.

Ik ben accounthouder voor de D66 afdelingen Borne, Haaksbergen en Hengelo.