Wij zoeken een nieuwe stagiair

Zou je wel eens een ander verhaal willen zien en horen van politici? Geen gelikte zinnetjes of slechte filmpjes, maar mensen die professioneel en oprecht werken aan een betere toekomst? En kan jij ons helpen dat verhaal te vertellen? Doe dan mee in het team van D66 Fryslân! De Statenfractie van D66 zoekt met ingang van 1 februari a.s. een stagiair communicatie voor 32 tot 40 uur per week.

Kom jij onze Friese D66 fractie bestaande uit een Statenlid, twee commissieleden en twee medewerkers versterken?

Functieomschrijving

Functieomschrijving

Als stagiair communicatie draai je mee in het D66-team in de Provinciale Staten van Fryslân. We zijn op zoek naar iemand die ons kan helpen het D66 verhaal beter te vertellen. Waarbij we de kloof tussen inwoners en politiek willen verkleinen. Een indruk van hoe het er nu bij ons uitziet kan je hier bekijken. Kan jij dat nóg beter? Lees dan snel verder!

Geen dag van je stage bij de fractie is hetzelfde. Je start samen met een bak koffie (of thee) met de fractiemedewerkers. We bespreken wat er die dag op de planning staat. Bij alles denk jij hoe kunnen we dit goed onder de aandacht brengen bij onze Friese inwoners? Je legt contact met andere partijen, met inwoners, de media en onze leden. En dat doe je zowel online als offline. Bij ons leer je over politiek en bestuur en help jemee met hoe we het vertrouwen in de politiek herstellen en onze boodschap vertellen.
 
Stagelopen bij de Friese staten vraagt om flexibiliteit. Fractievergaderingen en politieke bijeenkomsten vinden vaak plaats in de avonduren. Commissievergaderingen en voorbereidend werk voorafgaand aan de Statenvergadering maken een flexibele opstelling en beschikbaarheid nodig. Tegelijkertijd geeft dit jou ook ruimte. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk.. Overwinningen worden bij ons gevierd, maar in de politiek moet je ook tegen tegenslagen kunnen. Bij ons mag je jezelf zijn!

Een vast moment in de week is de woensdag; de vaste vergaderdag van de Provinciale Staten. Dan is iedereen aanwezig.

Een stage in de provinciale politiek geeft veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling in een enthousiast team. Hieronder lees je meer over wie wij zoeken en de taken die bij deze stage horen.

Wie wij zoeken

Wij zoeken bovenal een integere teamspeler met verstand van communicatie, die tijdelijk een bijdrage kan leveren aan ons team en het vertellen van ons verhaal en die zich persoonlijk wil ontwikkelen. Het Fries kunnen lezen en verstaan is een voordeel.


Functie-eisen
– Volgt een opleiding waar een stage voor nodig is, bij voorkeur een communicatie-opleiding
– Kan goed functioneren in teamverband
– Goed in schrijven en spreken van de Nederlandse (en Friese) taal
– Flexibel inzetbaar
– Affiniteit met de kernwaarden van D66

Persoonlijke kenmerken
– Integer en betrouwbaar
– Optimistisch
– Flexibel
– Zorgvuldig
– Resultaatgericht
– Stressbestendig; kan prioriteiten stellen
– Lerende houding
– Je bent enthousiast en toont initiatief
– Op de hoogte van wat er speelt

Taken

Taken

  • Bijhouden website, sociale media en het op de hoogte houden van de leden.
  • De vertaalslag maken voor inwoners van wat er staat in het beleid naar wat het in de praktijk betekent.
  • Reageren op inkomende berichten en verwerken van post en mail.
  • Persberichten schrijven.
  • Voorbereiding en verslaglegging fractievergaderingen.
  • Onderzoek naar onderwerpen die niet op de agenda staan, maar wel belangrijk zijn voor de fractie.
  • Daarnaast proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij de opdrachten vanuit je studie.

Vergoeding

Vergoeding

Voor de stage geldt een stagevergoeding van €400 per maand conform het beleid van de Provincie Fryslân bij een voltijdsstage. Aanvang van de stage: 1 februari 2024.

Integriteit

Integriteit

We willen jou een veilige stageplek bieden. Integriteit is voor ons belangrijk. Daarom is voor werkzaamheden bij D66 Fryslân een Verklaring Omtrent Gedrag nodig en moet je een verklaring ‘integriteit en verantwoord gedrag’ ondertekenen.

Vragen over deze vacature

Vragen over deze vacature

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met onze fractiemedewerker Sjirk Bruinsma via +31 6 27558103. Sollicitaties kun je voor 1 januari 2024 mailen naar [email protected] inclusief je cv en motivatie. Hoe je deze motivatie vormgeeft is aan jou! Een gesprek met de fractievoorzitter en fractiemedewerker maakt deel uit van het sollicitatieproces.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

We willen jou een veilige stageplek bieden. Integriteit is voor ons belangrijk. Daarom is voor werkzaamheden bij D66 Fryslân een Verklaring Omtrent Gedrag nodig en moet je een verklaring ‘integriteit en verantwoord gedrag’ ondertekenen.