Danny van der Weijde

Beeld: Lyv Bedrijfsfotografie

Ik ben Danny van der Weijde- Hoogstad, Statenlid namens D66 Fryslân, 33 jaar en woon in het mooie Lippenhuizen.

  • 35 jaar
  • Lippenhuizen
  • Hij/hem

De vijf richtingwijzers van D66 zijn voor mij een al bestaand natuurlijk kompas in mijn denken en handelen. Het sluit aan bij het beeld van de wereld waar ik aan bij wil dragen. Al enige tijd geleden heb ik besloten niet meer vanaf de zijkant te willen roepen dat alles beter kan, maar samen met de mensen om mij heen kijken hoe we daadwerkelijk vooruit kunnen komen. Eerst als bestuurslid bij de Jonge Democraten (de jongerenorganisatie gelieerd aan D66) en nu wil ik de stem van de jongere generatie vertegenwoordigen in de Staten.

Ik zet mij in het bijzonder in voor de thema’s cultuur en diversiteit. Twee thema’s die heel mooi op elkaar aansluiten. Want diversiteit gaat over meer dan alleen seksuele geaardheid. Het gaat over de vertegenwoordiging van verschillende generaties in  besturen of de ruimte om te zijn wie je bent.

Aandacht voor de Friese taal en cultuur is van belang om die diversiteit te versterken. Daarnaast is cultuur van groot belang voor de leefbaarheid van deze mooie provincie. De gezelligheid van een stad of provincie kun je afmeten aan de hoeveelheid festivals, theaters en clubs die het rijk is. Culturele hoofdstad heeft laten zien dat Fryslân op dit gebied heel veel te bieden heeft. Mijn inzet is dat de komende jaren op dit succes wordt voortgebouwd!