Anne Bloembergen

Beeld: Lyv Bedrijfsfotografie

Wat is je achtergrond?

Ik heb de eer om op plek 9 op de lijst van D66 Fryslân te mogen staan. Van 2015 tot 2020 heb ik European Studies gestuurd aan de Thorbecke Academie (NHL Stenden). Inmiddels werk ik met veel plezier bij Public Support aan een diversiteit aan opdrachten binnen de publieke sector. Sinds begin 2020 ben ik lid van D66 en de Jonge Democraten, inmiddels heb ik enige politieke ervaring mogen opdoen. Een jaar lang (2021-2022) mocht ik voorzitter zijn van de Friese afdeling van de Jonge Democraten en sinds oktober 2022 ben ik ook Fractie Assistent geworden bij de gemeentelijke fractie van D66 in Smallingerland.

Welke kansen zie jij voor de provincie Fryslân?

Fryslân is een bijzonder stukje Nederland. Dat mogen we nooit vergeten en daar moeten we trots op zijn. De grootste kans voor onze provincie vind ik toch echt de Lelylijn: deze gaat veel voor ons betekenen qua bereikbaarheid van onze provincie vanuit de Randstad. Daarnaast biedt de Lelylijn ook kansen qua werkgelegenheid, kan het helpen om jonge generaties hier te laten blijven.

Waarom D66?

D66 is de partij voor mij omdat onze partij zich niet identificeert als per se links of rechts. De partij van de redelijkheid en het midden. Daarnaast staan de kernwaarden van de partij dichtbij die van mij, op het gebied van duurzaamheid, kansengelijkheid, rechtstaat, onderwijs en internationale samenwerking.

Wat is je lievelingsplek in de provincie?

Ik ben geboren en getogen op de Bildtse klei in Sint Annaparochie. Het is dan ook niet vreemd dat de Waddenzee mij nauw aan het hart ligt. Mijn allerliefste lievelingsplek van onze provincie is het mooiste Waddeneiland: Terschelling.

Als Statenlid zou ik echt willen werken aan het imago van onze provincie, Friesland heeft ontzettend veel te bieden en is zo veel meer dan alleen maar platteland. Ik wil hard werken om jongeren te betrekken bij de politiek, de stem van de toekomst mag nooit vergeten worden! Als het aan mij ligt wordt Fryslân de groenste provincie van ons land.

Ik lees graag in mijn vrije tijd (Stoorzender van Arjen Lubach is een grote aanrader), ik luister graag naar de muziek van Ilse de Lange, haar concert in de Harmonie in Leeuwarden was in mijn ogen weer een groot succes!

Een heel leuk boekje die ik recent heb gelezen is van Lauren Graham: Talking as fast I can. Deze autobiografie vertelt over de wereld achter Gilmore Girls (mijn favoriete serie)

Het meest gave evenement dat ik (redelijk recent) heb bezocht was de Tall Ships Races in Harlingen, ik heb mijn ogen uit gekeken en de sfeer was echt geweldig!