Vacature: Fractiemedewerk(st)er
(8-12 u per week)

De gemeenteraad van Zwolle kent tien fracties van politieke partijen. De fractie van D66 Zwolle bestaat uit vier raadsleden en een aantal burgerleden. Voor ondersteuning en communicatiewerkzaamheden zoeken wij met spoed een fractiemedewerker.
 
In deze functie ben je mede verantwoordelijk voor het goed verlopen van fractievergaderingen (woensdagavond). Daarnaast coördineer je in overleg met de (burger-)raadsleden de berichtgeving op onze website en verschillende sociale media. Ook het mailadres van de fractie valt onder jouw beheer.
 
In een gemiddelde week ben je dus enerzijds bezig met planning en inhoud, anderzijds met communicatie en contacten. Voor beide taken is het van belang dat je op de hoogte bent van wat er in de Zwolse politiek speelt en dat je leert wie je waarvoor het best kunt benaderen. Het vereist een ‘hands on’ mentaliteit en een flexibele proactieve instelling.

Wat vragen wij?

– Iemand die goed zelfstandig kan werken en vlot uitvoerende taken regelt
– Een proactieve, positieve en flexibele instelling
– Begrip van (en interesse in) politieke verhoudingen
– Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk
– Ervaring met het maken van posts voor sociale media en handig in websitebeheer
– Affiniteit met politiek, met name D66 en het sociaalliberale gedachtengoed

Wat bieden wij?

– Een werkomgeving in een politieke arena
– Flexibele werktijden
– Een gedreven team dat ook van gezelligheid houdt
– Een politieke leerschool en toegang tot cursussen van D66

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar en kan daarna worden verlengd. De uren zijn gerekend op een gemiddelde van 8-12 uur per week op jaarbasis; piekbelasting en minder uren tijdens de zomer zijn meegerekend. Het salaris is conform BBRA salarisschaal 7.

Interesse?

Wanneer je geïnteresseerd bent, ontvangen we graag je motivatie en cv uiterlijk op vrijdag 13 mei 23:59 uur. Deze kun je mailen naar [email protected] ovv ‘sollicitatie fractiemedewerker’. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Mark Oldengarm ([email protected] / +31 6 22 55 30 56).
 
Reserveer alvast 21 mei in je agenda, op die dag plannen we de gesprekken met geselecteerde kandidaten.

Vacature fractiemedewerker

Beeld: D66 Zwolle