VACATURE: Beleids- & fractieondersteuner (28-32 u/w)

Voor de fracties van de gemeenteraad en Provinciale Staten.

In het hart van de lokale en provinciale politiek zoeken de gemeenteraadsfractie in Zwolle en de Provinciale Statenfractie iemand die warm wordt van de politieke arena en daar inhoudelijk aan wil bijdragen. Iemand die resultaatgericht is en zorgt dat alles feilloos verloopt. Ben jij communicatief vaardig, onze spil in het web en kun je daarmee een brug slaan tussen fracties, organisaties, inwoners en pers? Lees dan vooral verder!

Fractieondersteun(st)er/beleidsadviseur (28-32 u/w gemiddeld)

De gemeenteraad van Zwolle heeft 10 fracties, de Provinciale Staten hebben er 14. De fractie van D66 Zwolle bestaat uit vier raadsleden en vier burgerleden, de Statenfractie van D66 uit twee Statenleden en een burgercommissielid. Voor fractieondersteuning en beleidsadvies zoeken wij een betrokken en enthousiaste medewerk(st)er die de fracties (inhoudelijk) ondersteunt bij het realiseren van de strategische agenda’s en invulling kan geven aan het profileren van de fracties. Je vervult daarmee een belangrijke rol in onze politieke teams.

Je ondersteunt de fracties bij dagelijkse werkzaamheden en adviseert de diverse raads- en Statenleden op politiek- en dossierniveau op verschillende beleidsterreinen. We zoeken iemand die initiatiefrijk en zelfstandig te werk gaat en in staat is de (politieke) actualiteit te volgen en te duiden. Jij bent een verbinder, een netwerker en bent politiek sensitief.

Wat vragen wij?

⦁ Iemand met strategisch denkvermogen (HBO/WO werkniveau) die snel kan schakelen;
⦁ Een inhoudelijk organisatietalent met een proactieve instelling dat vooruitkijkt en handelt;
⦁ Een echte teamspeler die ook in staat is zelfstandig te werken;
⦁ Iemand met gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen (en humor) en affiniteit met het gedachtengoed van D66;
⦁ Affiniteit met de verantwoordelijkheden en het functioneren van gemeenten en provincie is een pré.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

⦁ Je regelt vlot ondersteunende taken zoals het schrijven van pers- en social media berichten, je beheert de website(s) en voert diverse administratieve en ondersteunende taken uit;
⦁ Je legt contact met inwoners en organisaties en organiseert werkbezoeken en fractiebijeenkomsten;
⦁ Je overlegt en werkt samen met andere fracties;
⦁ Je signaleert en adviseert raads- en Statenleden bij inhoudelijke vraagstukken en het opstellen van raadsvragen, moties en/of amendementen en bijdragen voor debatten;
⦁ Je verricht research voor fractieleden en zorgt voor archivering;
⦁ Je stemt werkzaamheden af met de fractie en fractiemedewerker.

Wat bieden wij?

⦁ Een werkomgeving in een politieke arena en flexibele werktijden;
⦁ Gedreven teams die ook van gezelligheid houden;
⦁ Een politieke leerschool en toegang tot de leeromgeving van D66.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar met een mogelijk tot verlenging.

De uren gaan uit van een gemiddelde per week op jaarbasis, waarbij piekbelasting en minder uren tijdens het zomerreces en ander schoolvakanties zijn inbegrepen. Het aantal uren wordt in overleg vastgesteld. Het salaris is conform BBRA salarisschaal 9. De ingangsdatum voor deze functie vindt plaats in overleg, waarbij het onze voorkeur heeft om zo snel mogelijk te kunnen starten.

Wanneer je geïnteresseerd bent, ontvangen we graag je motivatie en cv uiterlijk op vrijdag 23 juni 2023. Deze kun je mailen naar [email protected] ovv ‘sollicitatie fractieondersteun(st)er’. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Renilde Huizenga (fractievoorzitter Statenfractie), tel: 06 -1462 0946 of Marco van Driel (fractievoorzitter raadsfractie Zwolle), tel: 06 – 4303 7232.

We plannen daarna zo snel mogelijk de gesprekken met de geselecteerde kandidaten.