D66 lanceert programma in getekende vorm

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Politieke partijen schrijven daarvoor een verkiezingsprogramma waarin hun plannen staan. Omdat het belangrijk is dat iedereen zijn of haar stem kan laten horen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen is het ook van belang te weten wat er te kiezen valt. Om het programma toegankelijk te maken voor álle inwoners publiceert D66 Zwolle haar verkiezingsprogramma daarom in getekende vorm, in de vorm van een praatplaat. Klik op de praatplaat om meer te lezen over onze ambities.

Een plaatje zegt meer dan 1.000 woorden, luidt het spreekwoord. Met deze tekening zie je in een keer wat de plannen van D66 voor Zwolle zijn: belangrijke onderdelen uit het verkiezingsprogramma zijn namelijk getekend. D66 maakt daarmee als eerste partij in Zwolle haar programma echt toegankelijk voor álle inwoners van Zwolle.

“Mee kunnen doen, je stem laten horen en betrokken worden bij besluiten van de gemeente is heel belangrijk. Dat geldt voor iedereen: het gaat over de stad en de buurt waar jij woont! Helaas voelt gemeentepolitiek nog voor veel mensen als ‘ver weg’ en ‘complex’. D66 wil daar wat aan doen, zodat meer mensen mee kunnen praten over hoe Zwolle er uit gaat zien. Daarom hebben we ons verkiezingsprogramma samengevat in één tekening. Zo willen we alle Zwollenaren laten zien waar D66 Zwolle voor staat en wat we willen bereiken. Dus ook aan mensen die het lastig vinden om lange teksten te lezen”, aldus Marco van Driel, lijsttrekker van D66 Zwolle.

De eerste praatplaat werd op woensdag 2 februari uitgereikt door kandidaat raadslid Brenda Brouwer (nr. 6 op de lijst van D66) en in ontvangst genomen door cliënten van Frion en Taalpunt Zwolle. Frion is een organisatie voor mensen met een verstandelijk beperking en heeft als speerpunt ‘toegankelijk stemmen’. Frion is aangesloten bij Stichting Prokkel, die zich hier landelijk voor inzet. Het Taalpunt in Zwolle is er voor iedereen met vragen over de Nederlandse taal. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daarom vindt Taalpunt het belangrijk dat verkiezingsprogramma’s voor iedereen prettig zijn om te lezen.

D66 vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de democratie, en zet zich daar al jaren voor in. De getekende versie van het verkiezingsprogramma is een onderdeel van de ambitie om de democratie dichter bij de inwoners van Zwolle te brengen.

Overhandiging van de eerste praatplaat. Beeld: D66 Zwolle