Sander van Dijk

Beeld: Job Boersma

Ik wil me inzetten voor een vrije en sociale samenleving’.

  • 33 jaar
  • Barneveld
  • Zwolle
  • Hij/hemEen dag is zo gevuld, met werk en gezin. Het is fantastisch om daar voor te leven. Ik heb een prachtige professie als freelance hoornist in alle Nederlandse symfonieorkesten. En het heerlijke en drukke gezinsleven met jonge kinderen en daarbij het zelf renoveren/verbouwen van mijn huis kan me goed bezig houden. Al met al een heerlijk divers, uitdagend en rijk bestaan. Maar deze bezigheden hebben vooral impact op mijn eigen geluk, mijn eigen carrière, mijn eigen woongenot, en natuurlijk voor mijn geliefden direct om me heen. Maar het leven is meer dan dat, ik voel me niet enkel individu maar ook deelnemer aan, en onderdeel van de maatschappij. En zelfs dat grotere geheel raakt niet alles. De aarde en onze stad bestaat uit meer dan enkel de mens en materialistische zaken. Cultuur, historie en bovenal de natuur die zo ontzettend hard in de verdrukking is gekomen sinds de industriële revolutie zijn wezenlijke onderdelen van het bestaan. Om ook datgene een stem te geven, en me in te zetten voor een vrije en sociale samenleving zet ik me in voor D66.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Vreugderijkerwaard. Een prachtig voorbeeld hoe natuurwaarden versterkt en beschermd kunnen worden. Een walhalla voor vogels, en voor de vogelaar.                                                      

Nooterhof. Een plek waar veel samenkomt. Oog en ruimte voor natuur, ontmoeting, ontspanning/recreatie en een schoolvoorbeeld van de enorme kennis, inzet en mogelijkheden die inwoners/verenigingen/vrijwilligers de stad te bieden hebben.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Verstedelijken en vergroenen zie ik als twee hele belangrijke kansen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een gemeentelijke structuur voor muziekonderwijs voor iedereen
  • De gemeente Zwolle in balans met de natuur. Alle druk of schade op natuur compenseren en waar mogelijk versterken. Biodiversiteit vergroten. Co2 neutraal leven.
  • Zwolle de meest transparant bestuurde stad van Nederland. Achtergronden achter te maken besluiten publiceren. BV de begroting geen jubelverhaal maar heldere uiteenzetting en onderbouwing wat opties waren en waartoe besloten is.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Verstandige en eerlijke keuzes maken voor de samenleving voor zowel de korte, als de lange termijn. Denken buiten bestaande kaders om vooruitstrevend tot oplossingen en verbeteringen te komen. Hierbij niet enkel uitgaan van de individuele mens op lokaal niveau, maar het grote plaatje zien. Maatschappij, cultuur, historie, en bovenal natuur.