Marco van der Bovenkamp

Beeld: Job Boersma

“You can’t always get what you want. But if you try sometimes, well you might find, you get what you need.” 

  • 21 jaar
  • Zwolle
  • Zwolle
  • Hij/hem

Al sinds mijn periode op de middelbare school ben ik geïnteresseerd in de politiek. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om op de hoogte te zijn van wat er speelt in de maatschappij. Echter heb ik eigenlijk nooit iets met deze interesse gedaan totdat ik ontdekte dat de beslissingen die door de politiek worden genomen ook invloed hebben op mij, mijn toekomst en de toekomst van anderen. Wat mij alleen altijd opviel terwijl ik de debatten in de Tweede Kamer en debatten in de Zwolse gemeenteraad volgde, is dat ik daar niemand zag die tot mijn leeftijdsgroep behoorde.  
 
Ik voelde mij altijd wel het meest vertegenwoordigd door D66, de partij die onder andere opkomt voor het beste onderwijs, het klimaat en de natuur, maar ik ben ervan overtuigd dat als je iets heel graag wilt je altijd zelf een bijdrage kan leveren aan het behalen van dat doel. Je kan misschien niet alles krijgen wat je wilt, maar als je het soms probeert vind je misschien wel wat je nodig hebt. Voor mij is Zwolle al de mooiste stad van Nederland, maar ik ga proberen om het nog een stukje mooier te maken voor nu en voor later. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik heb denk ik niet één lievelingsplek in Zwolle, maar twee plekken die voor mij aantonen wat voor ontzettend diverse stad Zwolle is zijn café Het Refter en de IJsseldijk. Ik vind het fantastisch hoe ik binnen vijftien minuten op de dijk kan staan omringd door water en groen, maar in diezelfde tijd naar de binnenstad kan fietsen om in het centrum een biertje te drinken.  

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik zie Zwolle als een prachtige stad en met de groei van deze stad zie ik ook tal van kansen. Ik denk dat we van Zwolle een stad kunnen maken die een koploperpositie inneemt als het gaat om toekomstbestendigheid, duurzaam wonen en klimaatbestendigheid.  

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De binnenstad de groenste van Nederland wordt 
  • Er meer bomen worden geplant
  • Zwolle een optimale stad is voor fietsers

Wat betekent D66 voor jou?

Voor mij betekent D66 de partij waar ik me het meest thuis voel en waar hopelijk steeds meer mensen zich thuis voelen.