Joke van der Zee

Beeld: Joke van der Zee

Graag lever ik een bijdrage aan een welvarende en gezonde samenleving. Mijn lonkend perspectief is dat het fijn leven is in Zwolle; een bruisende stad. Jongeren hebben het hier naar hun zin, voelen zich gezien en betrokken. Zwolle heeft vitale en actieve inwoners. Zwolle is een groene, gezonde stad. Hier wil ik mij de komende raadsperiode voor inzetten.  

  • 49 jaar
  • Zwolle
  • Zwolle
  • Zij/haar

Elke dag werk ik beroepsmatig aan actuele vraagstukken van de samenleving die ons verder brengen; met een positieve, vernieuwende, toekomstgerichte, kansrijke blik. Trots ben ik op de kwaliteit en het keuzeaanbod van scholen in Zwolle. Onderwijs is volgens mij de sleutel tot (persoonlijke) ontwikkeling. Graag draag ik mijn steentje hier aan bij  via de scholen waar onze kinderen leren.  

Zwolle heeft regionale en en landelijke aantrekkingskracht als vierde economische regio. Europa biedt kansen voor Zwolle.  

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De stadsrand van Zwolle langs de IJssel. De IJssel heeft Zwolle mede welvarend gemaakt.  Het stadspark de Weezenlanden: hier is altijd reuring. Mensen komen hier samen, wandelen, hebben plezier, sporten in de buitenlucht. Je vindt er de skatebaan en drinkt wat bij het parkpaviljoen.   

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Jongeren voelen zich gezien en betrokken: Zwolle is van jou. Belangen van jongeren wegen mee in besluiten. En we houden rekening met volgende generaties.  

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een gezonde stad: positieve gezondheid en gezonde leefstijl. 
  • Actieve inwoners: democratische vernieuwing en inwonersparticipatie. 
  • Zwolle in Europa: we organiseren jaarlijks een Europaweek. 

Wat betekent D66 voor jou?

Het sociaal liberale gedachtegoed van vrijheid en de mogelijkheid je in vrijheid te ontwikkelen.  Onderwijs als basis voor groei en ontwikkeling, als een belangrijke plek voor kansengelijkheid.