Geerten van der Flier

Geerten van der Flier Beeld: Rutger Heijmerikx

Toen ik als geboren Zwollenaar enkele jaren geleden terugverhuisde, was ik aangenaam verrast over de transformatie die de stad in de tussentijd had doorgemaakt. Het is een bruisende en interessante stad geworden. Voor mij is Zwolle het mooist met de blik naar buiten. Als we het voor elkaar krijgen om het beste op te nemen in onze stad van wat de wereld te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur, vergroenende innovatie en woonplezier, waarbij ruimte is voor groei, zonder dat er slaapwijken ontstaan, dan is Zwolle een stad waar iedereen wil wonen. Niet alleen nu, maar ook de generatie van mijn drie kinderen zal zich hier thuis blijven voelen. Aan deze ontwikkeling wil ik graag meewerken!    

  • 43 jaar
  • Zwolle
  • Zwolle
  • Hij/hem

Mijn keuze destijds voor het vak van huisarts, heb ik mede gemaakt vanuit een maatschappelijke betrokkenheid die ik altijd sterk heb gevoeld. Ik zit nu in een levensfase waarin ik vind dat ik mee kan bijdragen aan de maatschappij. Ik ben ervan overtuigd dat je kan helpen het verschil te maken, als je je inzet voor wat van waarde is. Ik zou het een eer vinden om dit namens alle Zwollenaren te mogen doen!     

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik vind het heerlijk om uit te waaien op de Hasselterdijk bij Stadshagen, of om te wandelen in de omgeving van Bergklooster. Maar ik geniet er ook erg van om op het terras in de binnenstad de wereld aan me te zien voorbijkomen

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Ik ben ervan overtuigd dat Zwolle door de schaalvergroting een nóg levendiger en interessantere stad kan worden. Juist door de groei, kunnen we de kans grijpen hierbij innovatieve bedrijven aan te trekken die het leven in Zwolle bruisender maken. 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik wil ervoor zorgen dat alle schoolgaande kinderen in Zwolle de mogelijkheid krijgen dagelijks een gezonde snack of lunch te eten, zodat zij vroeg leren de gezonde keuze te maken;
  • Ik wil dat hulpvragers bij het WMO-loket meer inspraak krijgen in de manier waarop de zorg wordt geboden, zodat de zorg het meest passend is bij de hulpvrager;
  • Alle Zwolse scholieren krijgen natuureducatie die specifiek gericht is op de directe Zwolse omgeving, zodat het besef van de waarde van onze directe omgeving overgedragen wordt.              

Wat betekent D66 voor jou?

Voor mij is D66 dé partij waar iedereen welkom is, en ik dus ook. Bij D66 komen we op voor iedereen, waarbij we het vergroten van kansen voorop stellen. Hierdoor proberen we iedereen te stimuleren te worden wie hij of zij is, of wil zijn. Zodat iedereen in vrijheid kan leven.