Erna Kerkhof

Beeld: Erna Kerkhof

Van huis uit heb ik geleerd dat je altijd moet gaan stemmen, dat het belangrijk is dat je maatschappelijk geïnteresseerd en geëngageerd bent. Daarom ben ik lid geworden van een politieke partij en voor mij kan dat alleen maar D66 zijn. “Het redelijk alternatief” als slogan sprak mij in die tijd enorm aan en is nog steeds goed bruikbaar, vind ik. 
In Twente, waar ik geboren ben, is het “noaberschap” nog steeds actueel en dat spreekt me enorm aan. Zelf woon ik in een wijk waar we met elkaar veel initiatieven hebben ontplooid en waar we als het nodig is goed voor elkaar zorgen.

  • 59 jaar
  • Enter
  • Zwolle
  • Zij/haar

“If it is up to be, it is up to me”, een beetje een gevleugelde uitspraak maar ja, als je iets wilt, moet je het realiseren. De Zwolse politiek inspireert mij na te denken over hoe je met elkaar er het beste van kan maken. Oog voor de stad, haar omgeving, haar schoonheid, haar mogelijkheden en ga zo maar door.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ergens waar je de IJssel kunt zien. Ik houd van water omdat het rust geeft en er altijd iets te zien en te beleven is.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Zwolle heeft alles wat een mens zich kan wensen en in de afgelopen jaren is daar veel moois bij gekomen. Ik zie het als een kans om samen de schouders eronder te zetten en het voor alle inwoners nog beter te maken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Wat zou het fijn zijn als elke Zwollenaar zich optimaal thuis voelt. Ik zou in dat kader graag met de gezondheid van de Zwollenaren verder aan de slag willen. En dat we daarbij optimaal zorgen voor het milieu, het groen in en om de stad en de duurzaamheid laten zegevieren. 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Een mooie club mensen die elkaar het beste wensen en het mooiste in elkaar naar boven brengen, kansen benutten en zonder oordelen iedereen zichzelf laten zijn.