Daniëlle Veenendaal

Beeld: Job Boersma

Ik heb mij gesteld kandidaat, omdat ik vind het belangrijk dat de kandidatenlijst van D66 Zwolle divers is. Tevens wilde ik graag het proces rondom de gemeenteraadsverkiezingen bewust meemaken.

  • 31 jaar
  • Lienden
  • Zwolle
  • Zij/haar

De komende jaren hoop ik nog meer te leren over de lokale politiek. Ik denk dat Route66 mij hierbij gaat helpen. Voor de jaren 2022 en 2023 ben aangenomen om mee te doen aan het programma van Route66. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn lievelingsplek in de gemeente is het Engelse Werk. Dat vind ik zo’n mooi park en het is fijn om toch een stuk natuur te hebben binnen de gemeente waarin men kan recreëren.  

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Met name op het gebied van klimaat zie ik kansen voor de gemeente. Door een gemeente te zijn die voorop loopt op het gebied van het verbeteren van onze omgang met het klimaat zullen we een voorbeeld zijn voor andere gemeentes in Nederland. 

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij democratie. De eerste bijeenkomst stond ik ervan versteld hoe democratisch onze partij dingen besluit. Dat vind ik erg mooi want daardoor heeft iedereen het gevoel erbij te horen. Wat ik wel lastig vind is dat de partij wel inclusief wil zijn, maar dat het moeilijk is om ook daadwerkelijk inclusief te zijn. Niet alle burgers zijn geïnteresseerd in politiek waardoor het al snel wat elitair aan kan voelen. Hopelijk kunnen we dat imago van ons af zetten zodat meer mensen zich willen aansluiten bij onze partij.