Brenda Brouwer

Brenda Brouwer - Beeld: Rutger Heijmerikx

Brenda Brouwer had 366 voorkeurstemmen: helaas 1 stem te weinig voor een zetel.
Zij is nu actief als burgercomissielid!

Hoe ziet de toekomst eruit? Voor jou, voor mij, voor onze (toekomstige) kinderen? En, hoe zit de toekomst eruit voor onze mede-stadsbewoners die minder vanzelfsprekend kansen kunnen pakken in deze snel veranderende wereld?

  • 30 jaar
  • Amsterdam
  • Zwolle
  • Zij/haar

Vanwege zowel mijn persoonlijke als professionele achtergrond ben ik vaak geconfronteerd met groepen mensen die ondervertegenwoordigd worden door de politiek en zich mede hierdoor vergeten, of erger, verlaten voelen door de maatschappij. Ik ben opgegroeid in een achterstandsbuurt in Almere, mijn moeder werkt in een fabriek en mijn vader is ondernemer. Zelf ben ik de eerste van de familie met een MSc diploma en heb ik mijn eigen consultancybureau opgezet. Ik werk voornamelijk aan projecten die de leefomgeving voor vluchtelingen in ontwikkelingslanden verbeteren en werk veel samen met lokale, nationale en internationale overheidsinstanties. Hierdoor ben ik mij er zeer van bewust dat niet iedereen de kansen krijgt die ik gekregen/gecreëerd heb en wil mij graag inzetten zodat ook deze groepen mensen de mogelijkheid hebben om te leven in een inclusieve samenleving waarin duurzaamheid centraal staat.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

M’n eigen huis, die m’n vriend en ik samen hebben gekocht. Ik ben er heel erg blij mee dat het ons als starters is gelukt om een woning te kopen in deze woningcrisis. We wonen in Dieze, een diverse wijk. Ik ben graag bezig met m’n handen. Naaien, breien, klussen en tuinieren in de voortuin. Daar heb ik veel aanloop van buren, buren met allerlei culturele achtergronden. We kijken uit op een grasveld mét bomen en wonen op loopafstand van het centrum.  

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Een (nog) groener Zwolle, met innovaties op het gebied van klimaatadaptatie en kansengelijkheid voor alle inwoners. Voor de geboren en getogen Zwollenaren én nieuwe inwoners (starters & immigranten). Voor mensen met een grote en een kleine portemonnee.  

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer kansengelijkheid voor Zwolse inwoners 
  • Meer participatie van Zwolse inwoners in besluitvorming 
  • Meer klimaatadaptieve innovaties verspreidt over de stad, zowel in de publieke ruimtes, op de bedrijventerreinen als in de woonwijken & bij de individuele bewoners in álle wijken  

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een hoopgevende partij, een partij die de uitdagingen van nu én van de toekomst onder ogen komt en aan oplossingen werkt. Net zoals ik dat zelf doe, doet D66 eerst onderzoek voordat ze een standpunt innemen. Keuzes worden rationeel gemaakt en alternatieven worden goed afgewogen. Door de progressieve instelling van de partij, kan ik als jonge professional mijn bijdrage leveren. Er wordt binnen D66 gekeken naar capaciteiten en motivatie, niet alleen naar ervaring en leeftijd. En, ik vind het als vrouw heel belangrijk dat ik zelf beslissingen kan en mag maken over mijn eigen lichaam. D66 is voor mij dé partij die zich hier hard voor maakt.