Aukelien van Nijen 

Beeld: Job Boersma

Sinds ruim 30 jaar sta ik binnen de zorg letterlijk met de poten in de klei, eerst als verpleegkundige en inmiddels alweer bijna 15 jaar als psychiater. Alle kennis en ervaring die ik in die jaren heb opgedaan wil ik inzetten als volksvertegenwoordiger in de gemeente Zwolle.  

  • 58 jaar
  • Lemelerveld
  • Zwolle
  • Zij/haar

Graag zet ik mij in voor goede geestelijke gezondheidszorg voor de inwoners van Zwolle. Sinds 2014 wordt deze voor de jeugd vanuit de gemeente betaald en georganiseerd, en er zijn signalen dat een deel van de geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen en ouderen ook over gaat naar de gemeente. Graag zet ik mij ervoor in dat we in samenspraak met degenen die zorg krijgen de best mogelijke zorg in Zwolle organiseren. Ook wil ik mij inzetten voor de professionals in de verschillende zorgorganisaties voor bijvoorbeeld jeugdzorg, beschermd wonen en sociale wijkteams. Dat we de organisaties niet opzadelen met een onoverzichtelijke hoeveelheid administratie, maar de professionals vertrouwen in wat zij doen voor hun cliënten/patiënten.  

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Sinds 3 jaar woon ik in Zwolle, na 18 jaar in een dorp te hebben gewoond. De belangrijkste reden voor de verhuizing was de sfeer van de binnenstad en het aanbod aan voorzieningen. De binnenstad is dan ook mijn lievelingsplek.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Het Zwolle van nu lijkt in grootte en sfeer op het Amersfoort van ongeveer 20-30 jaar geleden. Ik zie als grootste kans dat Zwolle net zo gaat groeien als Amersfoort en daarmee een bruisende en diverse stad wordt. 

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik hoop een bijdrage te leveren aan het destigmatiseren van de psychiatrie en psychiatrische patiënten. Dat er, als deze er nog niet is, een adviesraad voor de raad en gemeente komt van patiënten/ cliënten.