Cynthia van der Graaf

Beeld: Ronald van den Heerik

Motivatie

  • Dordecht
  • Zwijndrecht
  • Zij/haar

Ik zou graag raadslid worden om mij nog meer in te kunnen zetten voor meer groen en de veiligheid in Zwijndrecht, een gemeente waarin het veilig en prettig wonen, werken, verblijven en recreëren is. Ook moet iedereen zich welkom voelen in onze gemeente en ook daar wil ik een belangrijk speerpunt van maken, inclusiviteit. Het maakt niet uit wie je bent, wat je bent, of je gezond bent of niet, wat je geaardheid is. Iedereen moet zich veilig en welkom voelen in de gemeente Zwijndrecht.

Lievelingsplek in Zwijndrecht?

Arboretum/Weetpunt. Je kunt daar heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Het is dichtbij mijn huis dus ik ben er vaak te vinden.

Welke kansen zie jij voor Zwijndrecht?

Ik zie dat de gemeente veel kan winnen op groen en inclusiviteit. Ook een evenwichtige bevolkingssamenstelling draagt bij aan een financieel gezonder Zwijndrecht om zo door te bouwen aan een Zwijndrecht waarin iedereen wil en kan wonen!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik zou een nog meer inclusieve samenleving willen in Zwijndrecht waarin iedereen zichzelf kan zijn.
  • Tevens wil ik mij inzetten voor een veilig Zwijndrecht waarin iedereen veilig kan wonen, werken en verblijven!
  • Ook vind ik groen enorm belangrijk dus dat is ook een doel van mij, meer groen, groen draagt bij aan de beleving van de gemeente Zwijndrecht maar draagt ook bij aan de gezondheid van de inwoners.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij heel veel. Wij zetten ons in voor inclusiviteit. Iedereen is welkom, of het nu gaat om geaardheid, afkomst, ziekte, het maakt niet uit, iedereen is gelijk en welkom in de gemeente Zwijndrecht! Dit betekent voor mij heel veel.
Ook is D66 een constructieve partij wat mij enorm aanspreekt. Geen loze woorden maar daadwerkelijk actie!

Wat is je favoriete boek?

De reeks van Bureau Marit geschreven door Esther Vermeulen. Dit gaat over een privé detective in Rotterdam die allerlei avonturen beleefd tijdens haar werk als privé detective.

Laatst bezochte culturele event?

Voorstelling van Simone Kleinsma in het theater. Ik vind Simone Kleinsma een allround artiest en kan enorm van haar genieten, in zowel musicals, tv series, tv programma’s en haar One Woman Shows.