Tijdspad Kandidatenlijst Statenverkiezingen

Voor de Provinciale Statenverkiezingen heeft de Lijstadviescommissie (LAC) een advieslijst opgesteld. In dit bericht vind je meer informatie over het tijdspad.

Tijdspad lijstverkiezing

Tot eind september konden geïnteresseerden voor de lijst zich melden. Voor de nieuwe fractie zoeken wij naar een gezonde mix van ervaring, leden met politiek talent, met overtuigingskracht en kennis van zaken op de terreinen waar D66 in Zuid-Holland het verschil wil maken in de periode 2023-2027. Medio november opent de interne verkiezing voor de advieslijst. Hieronder vind je het tijdspad.

1 oktober – 3 november

(Interviews met kandidaten)

18 november

Tijdens de ‘Amendementenavond’ in stadscafé Weena is er vanaf 19.30 de mogelijkheid om met kandidaten in gesprek te gaan

Lijstadviescommissie 

Om tot een lijstadvies te komen is conform het Instellingsbesluit een Lijstadviescommissie (LAC) ingesteld met onderstaande vijf leden. De LAC heeft als doel om een advies aan de leden op te stellen voor de plaatsen 2 tot en met 50 op onze lijst voor komende Provinciale Statenverkiezingen. De LAC legt haar advies voor aan de leden bij interne verkiezingen en bestaat uit:

– Paul Breitbarth (Voorzitter)
– Ivo Weiler
– Laura Neijenhuis (Lijsttrekker)
– Miranda Den Tuinder
– Anouschka Biekman

Vragen?

Heb je vragen over de kandidaatstelling of over de deadlines? Neem dan contact op met de RVC van D66 Zuid-Holland.