D66 Zeist boekt grootste winst in Zeist

D66 Zeist werd gisteravond met twee zetels winst de grootste winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Hafid Boutahar is supertrots en blij met dit resultaat en bedankt iedereen die in de afgelopen maanden heeft bijgedragen aan de organisatie van de verkiezingen en de campagne.

Spannende avond

Het beloofde een spannende avond te worden en dat werd het ook. Het was bloedheet in de zaal, maar lijsttrekker Hafid had de hele avond koude handen van de zenuwen. We hoopten allemaal op 6 zetels. Na 80 procent van de stemmen was dat ook het geval. Het percentage stemmers liep iets terug in de laatste ronde, maar het bleek voldoende voor 6 zetels in de nieuwe gemeenteraad.

GroenLinks werd verrassend de grootste partij. De VVD, vier jaar geleden met 8 zetels de grootste partij in Zeist, verloor 2 zetels. D66 steeg van 4 naar 6 zetels.

  • Bron: ANP

GroenLinks neemt het voortouw

Als grootste partij mag GroenLinks het voortouw nemen om een nieuwe coalitie te vormen. “We gaan een tijd te gemoed dat we een progressievere koers kunnen varen,” zegt GroenLinks lijsttrekker Roel van Nieuwstadt in het Utrechts Nieuwsblad. Hun thema’s sluiten goed aan bij de ambities van D66. “Thema’s als groen, wonen, verduurzaming, daar moeten we in versnellen de komende tijd en ik hoop dat we dat met elkaar kunnen realiseren”, zegt D66-lijsttrekker Hafid Boutahar,. “We willen allemaal van Gazprom af, de prijzen stijgen. Dat is iets dat volop aandacht moet krijgen: huizen van het gas af krijgen, mensen helpen verder te verduurzamen.”

Voorafgaand aan de uitslagenavond in Figi kwamen fractie, bestuur, kandidaten en leden samen in het gemeentehuis om een ‘borrel’ te drinken op de verkiezingen.