Hoofdstuk 9: Zorg en Hulp bij geld

1. Mensen die in de zorg werken:

  • D66 Zaanstad wil kijken of mensen die nu ergens anders werken ook in de zorg willen gaan werken. Ook de mensen die voor hun familie of vrienden zorgen moeten in de zorg kunnen gaan werken. Daarom moeten we ervoor zorgen dat zij leren hoe ze in de zorg kunnen werken.

2. Steeds meer online:

  • De website van de gemeente is voor veel mensen lastig en onduidelijk. Er moet een simpele en makkelijke website komen waar je om hulp kunt vragen en waar je kunt zien wanneer je die hulp krijgt.

3. Hulp bij geld:

  • Wanneer je je zorgen maakt om geld, is het nodig dat je daar snel hulp bij kan krijgen. De gemeente moet weten hoe ze dit soort hulp wil regelen. Het is belangrijk dat jij de hulp krijgt die je nodig hebt.

4. Zorg voor ouderen:

  • Onze inwoners worden ouder en hebben meer zorg nodig. Het is belangrijk dat er woningen komen waar oudere mensen zo lang mogelijk in kunnen blijven wonen.

5. Nieuwkomers en hun huis:

  • D66 Zaanstad wil dat de gemeente nieuwkomers die mogen blijven wonen in Nederland moet helpen met wonen en werken in Nederland. Nieuwkomers moeten de Nederlands kunnen spreken en schrijven, en weten wat er allemaal wel en niet mag. Zo kunnen ze meedoen in ons land.

6. Onderwijs in de zorg:

  • In Zaanstad komt er een school voor mensen die wat met techniek willen doen. Dat is nodig, want er werken te weinig mensen in de techniek. We vinden als D66 Zaanstad dat er ook zo’n school moet komen voor mensen die in de zorg willen gaan werken. Deze school kunnen we misschien samen met andere gemeenten opzetten.