Hoofdstuk 6: Verkeer & Veranderingen aan de stad

1. Verbinding A8-A9:

  • Als gemeente stellen we een plan op waarin we zeggen hoe het verkeer er in 2040 uit moet gaan zien. D66 Zaanstad wil de snelwegen A8 en A9 met elkaar verbinden, zodat het verkeer in Zaanstad-Noord ook gewoon kan blijven rijden.

2. Verplichtingen voor het verkeer bij het bouwen van minimaal 30 woningen:

  • Als D66 Zaanstad vindt dat je bij het bouwen van meer dan 30 huizen eerst na moet denken over het verkeer, daarom willen we dit verplichten. Zo blijven het aantal huizen en het verkeer in evenwicht.

3. Veilig verkeer:

  • Nederland gaat nieuwe regels maken. De snelheid waarmee je maximaal met de auto mag rijden kan op vele wegen in Zaanstad worden verlaagd naar 30 kilometer per uur. Dit willen we als D66 Zaanstad bijvoorbeeld op de Rondweg van Westerkoog. Dan kan ook de Busbug eindelijk helemaal open.

4. Inwoners doen mee:

  • D66 Zaanstad gaat op veel plekken bouwen. We willen dat mensen die hier mee te maken hebben kunnen meedenken. Zowel voordat de gemeente iets gaat doen, als tijdens veranderingen. Zo kunnen we bij veranderingen in onze gemeente ervoor zorgen dat die veranderingen voor iedereen kloppen.