Martin Hoek legt zijn functie als raadslid neer

Krommenie – Zaanstad, 24 mei 2021

Beste lezers,

Dat Covid-19, in de volksmond het Corona virus genaamd een venijnige en onvoorspelbare ziekte is, daar zijn we inmiddels wel achter.

Het is al weer even geleden dat ik op een zondagmorgen rond de klok van negen uur een berichtje kreeg van onze fractievoorzitter Martin Hoek met het verzoek of hij mij mocht bellen. Het schikte en een minuut of wat later spraken wij elkaar en deelde Martin mee dat hij zijn ontslag als gemeenteraadslid in ging dienen. Zijn stem klonk mat en vermoeid omdat deze boodschap hem duidelijk zwaar viel.

Op mijn vraag of hij er goed over had nagedacht bleek dat zo te zijn. Drie dagen had Martin er voor nodig gehad om dit verdraaid zware besluit te moeten nemen. Twee banen, een als docent op het Zaanlands en een als gemeenteraadslid waren voor hem niet meer te combineren.

Omdat je eigen gezondheid nu eenmaal voor alles gaat hebben wij natuurlijk Martin zijn ontslag, zij het met bloedend hart aanvaard en is zijn opvolgingsprocedure inmiddels in gang gezet.

Een ding weet ik zeker en dat is als Martin, vanaf 1990 mijn politieke maatje, waarmee ik in het oog van de storm heb gestaan,  helemaal is genezen en  Covid-19 heeft verslagen, hij zal terugkeren op het Zaanse politieke toneel.

Beterschap “ouwe reus” en pas goed op jezelf !

Hartelijke groeten mede namens de D66 fractie Zaanstad.

Jan de Vries