Mariam Talim

Mariam Talim - Beeld: Mariam Talim

Ik heb me afgelopen jaar vooral gericht op actiever zijn in mijn gemeente en wijk. Zo doe ik vrijwilligerswerk bij Zaankantersvoorelkaar en ik help nieuwkomers met inburgeren. Mijn hoofddoel dit jaar was om een beter netwerk onder jongeren op te bouwen. Ik hoor en zie de problemen waar mensen in mijn omgeving zich zorgen om maken, en graag verbeterd willen zien in hun woonplaats.

  • 19 jaar
  • Leiden
  • Assendelft (Saendelft)
  • Zij/haar

Jarenlang heb ik de Nederlandse politiek gevolgd, maar dit jaar voelde ik me geroepen om actief te zijn. De wereld waar wij nu in leven is de wereld voor de volgende generatie, en die daarop. De cyclus van nietsdoen moet doorbroken worden.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Volkspark. Dit parkje heeft mooie bogen bij de ingang die mijn aandacht pakte, en er zijn altijd hele mooie planten. Al in al, een fijne sfeer.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Zaanstad is een grote en diverse gemeente. Ik denk dat als we onze ideeën kunnen voortzetten, wij een voorbeeld kunnen zijn voor de rest van het land.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Jongeren vertegenwoordigd laten voelen in de lokale politiek.
  • De wijken milieuvriendelijker maken
  • Criminaliteit in Zaanstad verminderen

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is een plek om door te groeien en je ideeën waar te maken. Er wordt naar je geluisterd, en eerlijkheid is erg belangrijk.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Khaled Hosseini – Duizend Schitterende Sterren
Dit is een boek dat zich vooral afspeelt in mijn moederland: Afghanistan. Ik ben daar zelf nooit geweest. Na het lezen van dit boek heb ik de mooie kant van Afghanistan voor de oorlog kunnen meemaken. Ik hou van gedetailleerde boeken die je volledig in het verhaal meenemen, en dat doet Hosseini uitstekend.

Laatst bezochte culturele evenement? Waarom ga je graag daarheen?

Het woonprotest. Het is erg belangrijk dat iedereen gelijke kansen heeft bij het krijgen van een huis. Het is oneerlijk hoe het tegenwoordig veel lastiger is geworden om uit huis te gaan of te verhuizen. Ik wilde graag contribueren aan de oplossing, en met mijn leeftijd en positie is het bijwonen van een protest de beste manier.