Saskia van Altena

Beeld: Joeri Kemp

Raadslid zijn voor D66 Woerden geeft mij de mogelijkheid om me in te zetten voor de maatschappij. Als volksvertegenwoordiger draag ik graag mijn steentje bij aan het bewerkstelligen van verbeteringen. Daar zijn geen grote ambities en plannen voor nodig, juist de kleine veranderingen maken het verschil.

  • 43 jaar
  • Reuver (gemeente Beesel)
  • Woerden
  • Zij/haar

Sinds 2014 ben ik raadslid van de gemeente Woerden namens D66. Dat doe ik met veel plezier en gedrevenheid. Vergaderingen bereid ik graag goed voor. Dat betekent de stukken goed lezen, veel en vaak contact hebben met inwoners en ondernemers om alle kanten van het onderwerp goed te belichten en de tijd nemen voor het schrijven van een pakkend betoog.
 
Als raadslid kun je directe invloed op je leefomgeving en –omstandigheden uitoefenen. Dat geeft mij de kans om mee te helpen bij het nóg mooier maken van de gemeente Woerden. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn kinderen en hun generatie.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Mijn huis: het dagelijkse startpunt én eindpunt van mijn drukke bestaan. Hier woon ik met mijn man, drie kinderen en kater. Het is elke dag weer een feestje om met mijn gezin aan de grote eettafel de verhalen van de dag door te nemen. Belevenissen die meestal in Woerden plaatsvinden of nog gaan gebeuren, ik geniet ervan!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

De uitdagingen van de komende jaren op het gebied van klimaat, wonen en mobiliteit geven de gemeente Woerden de kans om échte keuzes te maken. Doorgaan zoals het altijd was behoort niet meer tot de mogelijkheden. Wat mij betreft kiezen we voor maximale leefbaarheid voor de toekomstige generaties en betrekken we hen daar bij.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Kinderen nog meer in hun kracht zetten en met een meer proactieve benadering vanuit de gemeente de kansengelijkheid van kinderen bevorderen.
  • Inwoners meer betrekken bij het verbeteren van hun directe leefomgeving en daar wijkbudgetten voor vrijmaken
  • De oorzaak van onveiligheidsgevoelens doorgronden en daar oplossingen voor bedenken in plaats van extra inzet van camera’s en BOA’s

Wat betekent D66 voor jou?

D66 geeft iedereen de vrijheid om zelf keuzes te kunnen maken. Dat vind ik belangrijk en gun ik iedereen in de gemeente Woerden! De gemeente moet niet bepalen hoe inwoners hun leven leiden en bedrijven ingericht worden. Inwoners en ondernemers zijn heel goed in staat dat zelf te doen! Zelf keuzes maken is kansen pakken. Zelf keuzes maken is mogelijkheden krijgen. Zelf keuzes maken draagt bij aan vrijheid en ontwikkeling voor inwoners én ondernemers.
 
Voor inwoners die dat niet op eigen kracht kunnen, moet de overheid daar de juiste hulp bij geven. Dat betekent niet alles van deze mensen overnemen, maar kijken en leveren wat ze nodig hebben om toch zo veel als mogelijk zelf te kunnen bepalen. Voor de een is dat een steuntje in de rug om daarna zelfstandig verder te kunnen en voor een ander kan dat een leven lang continue ondersteuning zijn.