2. Jeroen van der Ha

Klik hier
voor de
video

Beeld: D66 Woensdrecht

Mijn naam is Jeroen van der Ha en ik ben 22 jaar. Ik woon in Hoogerheide sinds 2004 en ben hier dus opgegroeid. Momenteel zit ik in het laatste jaar van de opleiding Integrale Veiligheidskunde in Breda.

  • 23 jaar
  • Hengelo
  • Hoogerheide

Naast mijn werk als gemeenteraadslid in de gemeente Woensdrecht ben ik ook nog werkzaam bij Laco zwembad Hoogerheide. Hier werk ik als toezichthouder, receptionist en in de horeca. Ik doe vrijwilligerswerk bij Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Woensdrecht, ook wel bekend als de organisatie die Jeugdland organiseert. Hier ben ik coördinator en magazijnbeheerder.

In mijn vrije tijd ben ik actief bij WVV’67. Niet alleen in de kantine, maar ook op het veld draag ik mijn steentje bij. Ik ben enkele jaren geleden gestopt met voetballen en nu ben ik leider van WVV’67 2.

Voordat ik gemeenteraadslid werd in 2018 ben ik ongeveer 6 jaar actief geweest als jongerenraadslid en in mijn laatste jaar als voorzitter van de jongerenraad. Ik vind het belangrijk dat jongeren betrokken worden bij het maken van beleid in deze gemeente. Ervaring is belangrijk, maar vernieuwing is zeker zo belangrijk. Daar heb ik afgelopen 4 jaar geprobeerd mijn steentje aan bij te dragen door op te komen voor de belangen van jongeren, minderheden en het klimaat. Dat hoop ik de komende 4 jaar nog beter te kunnen doen! Lees hieronder wat mijn speerpunten zijn.

Bij WVV’67 en in een van onze mooie horecagelegenheden!

Meer starters een woning kunnen bieden
Betere bereikbaarheid van de kernen

We moeten meer bouwen voor starters.
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer moet veel beter worden.
De dienstverlening kan veel verbeterd worden.

D66 Woensdrecht luistert naar ieders mening, is eerlijk over het uiteindelijke standpunt met een duidelijke onderbouwing en laat het kritische geluid in de gemeenteraad horen.

Essentialism, Greg Mckeown. Ik heb erg veel van dit boek geleerd. De lessen die ik hieruit heb gehaald gebruik ik nog elke dag! Dit heeft mijn manier van leven niet zozeer veranderd, maar dit boek heeft mij vooral veel bewuster gemaakt van hoe ik leef en wat ik meemaak. Ik kan het daarom ook iedereen aan te raden eens te lezen! (De Nederlandse versie staat bij mij in de boekenkast)

Ik ga graag naar festivals! Het laatste festival waar ik ben geweest is Thuishaven in Amsterdam. Hier ga ik vaker naartoe en als de zomer weer begint kan je me vast op een van de vele festivals in Nederland vinden!