Wesley Veen

Beeld: Wesley Veen

“Ik wil het verschil maken voor de jonge generatie in Weststellingwerf”

  • 27 jaar
  • Wolvega
  • Wolvega

Na 4 jaar lidmaatschap bij D66 vind ik het tijd worden om mijn stem en vooral ook de stem van de jonge generatie inwoners van Weststellingwerf te uiten. Ik word enthousiast van het idee om iets te kunnen betekenen en te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van onze gemeente.

Er zijn namelijk veel uitdagingen welke de komende jaren moeten worden getrotseerd. Denk aan bijvoorbeeld de dreigende krimp van de regio, de vergrijzing en de klimaatproblematiek, maar ook de kloof tussen gemeente en inwoners.

Ik wil mij vooral inzetten voor de jonge generatie en de afstand tussen hen en de gemeente(politiek) te verkleinen. De gemeente moet relevant en interessant voor hen worden, en met ideeën vanuit deze generatie moet serieus worden omgegaan.

Sportpark de Berk in De Blesse natuurlijk. Wat is dat een fantastisch mooi sportpark om op te mogen voetballen. Mooi verscholen tussen de bomen en een hoofdveld waar je ú tegen zegt ;). Ik speel zelf in VV de Blesse 2, dus dit is een “inkoppertje” natuurlijk.

Ik zie veel kansen voor de gemeente op het gebied van jeugd, duurzaamheid en lokale democratie. Zo ben ik sterk voorstander van een jongerenraad, een gemeentelijk referendum en een duurzaamheidsfonds voor onze inwoners. Ik hoop dit graag komende raadsperiode te mogen realiseren als mij een plek in de raad gegund wordt!

Dat moet wel een voetbalwedstrijd van SC Heerenveen zijn geweest. Tegen Ajax thuis. Helaas verloren, maar desalniettemin altijd een leuke ervaring.

Het volgende event waar ik hoop heen te mogen (als Corona het toe laat) is een concert van (de avatars van) ABBA in Londen. Ik ben fan van hun muziek en ik vind het fantastisch dat ze dit nog doen. Voor mij een unieke mogelijkheid, want ik ben niet echt opgegroeid met hun muziek… ik was er nog niet op dat moment, haha.