Ronald Westenberg

Beeld: Ronald Westenberg

“Ik ga graag met zoveel mogelijk inwoners in gesprek. Zij hebben namelijk de kennis.”

  • 65 jaar
  • Wolvega

Toen ik in 2006 in de Gemeenteraad van Weststellingwerf kwam, wilde ik graag bijdragen aan een prettige woon- en leefomgeving. Allereerst heb ik met een initiatiefvoorstel ervoor gezorgd dat de mooie plekjes in onze gemeente beschermd zijn. Dat hebben we in een monumentenverordening vastgelegd.

De komende jaren wil ik de gemeente nog toegankelijker maken voor eenieder, door aandacht te geven aan wandel-, fiets- en vaarwegen.

De Scheenesluis in de Westhoek van de gemeente. Hier heb ik in mijn jeugd veel tijd doorgebracht en ik heb nog steeds een zwak voor dit mooie plekje.

Weststellingwerf is qua ligging één van de mooiste gemeentes in het land en ik vind dat we dit veel beter kunnen benutten. Uiteraard zonder onze prachtige natuur hierbij geweld aan te doen.

Ik wil de inwoners veel meer betrekken bij alles wat er speelt en leeft in onze gemeente. Zij hebben de kennis en daarom ga ik graag met zoveel mogelijk mensen in gesprek.

Samen met mijn collega raadsleden ga ik mij de komende jaren volledig inzetten voor onze inwoners. Alleen kan ik het niet en wij hebben in onze fractie een hele mooie mix van jong en oud, verschillende interesses en invalshoeken.

The world according to Garp – John Irving
Een heerlijk boek met veel humor, absurditeit en boordevol emotie. Schitterend verfilmd met Robin Williams in de hoofdrol.

Opera Nijetrijne. Het is geweldig om jaarlijks weer te zien hoe professionals samen met heel veel vrijwilligers een fantastische voorstelling neerzetten met internationale allure.