Sieger Miedema

Sieger Miedema - Beeld: © Sieger Miedema

We leven in een vervreemdend tijdperk, een tijdperk van ongekende omwentelingen en kantelingen. De welvaart die wij met ons allen hebben opgebouwd lijkt onderhevig te zijn aan erosie en het meest verdrietig is dat dat zelf toegediende wonden lijken te zijn.

Maar wonden kunnen we helen en deze grote vraagstukken die voor ons liggen zijn niet onmogelijk en bieden grote kansen. De exponentiële ontwikkelingen die we zien en voelen zijn niet alleen negatief maar het zijn ook kansen die wij kunnen pakken.

  • 44 jaar
  • Emmeloord
  • Uffelte
  • Hij/hem

Ontwikkelingen op het vlak van duurzaamheid, financiën, gezondheidszorg, werk, technologie, sociale-cohesie grijpen allemaal in elkaar op globale schaal. Hoe gaan wij daar mee om en welke plek nemen wij daar zelf in? Er liggen grote vraagstukken in ons verschiet. Ook ik ben daar aarzelend in, want wat moeten wij opgeven van wat onze voorouders met bloed, zweet en tranen hebben opgebouwd?

Maar niks doen is geen optie. Laten wij eerlijk zijn, wij hebben voor hetere vuren gestaan. We leven in een ongekende tijd met ongekende mogelijkheden, laten wij die mogelijkheden niet schuwen en zorgen dat wij een nog grotere stap kunnen zetten.

Onze rol als D66 daarin? De rol van de overheid en politiek is die van het goede voorbeeld en leiderschap tonen om ons door moeilijke én goede tijden te loodsen en zorgen dat iedereen meekomt.

Hoe zie ik mijn rol hierin? Het verhaal van D66 lokaal vertalen; want wat globaal gebeurt, gebeurt ook lokaal. Alles grijpt in elkaar! Ik wil positief bijdragen om de volgende stappen te gaan maken, hoe moeilijk en groot die soms ook lijken. Het begint klein bij de eerste stap… en daarna de volgende stap, zo komen wij vooruit! Ik wil graag die volgende stap samen met jullie zetten.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Wandelen en mountainbiken in de natuur in de Gemeente Westerveld