Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Vrijwilligersvacatures | Maatschappelijke actie

Onder onze leden is – op uiteenlopende terreinen – enorm veel kennis en expertise aanwezig. Daar maken we graag gebruik van! Soms hebben we eenmalig advies op een bepaald onderwerp nodig, andere keren zijn we op zoek naar leden die zich – op vrijwillige basis – voor een langere periode aan bijvoorbeeld een expert- of projectgroep willen verbinden.

Actuele vraag

Eén van de speerpunten van het strategisch plan van D66 is het ondernemen van actie op maatschappelijke vraagstukken, samen met organisaties en personen die onze idealen delen. Veel lokale afdelingen zijn hier al succesvol mee bezig; hun voorbeelden en tips hebben we verzameld in een Stappenplan ‘Maatschappelijke actie’.

Zo leverde D66 Leiden, samen met bewoners, een bijdrage aan de ontwikkeling van het plaatselijke Singelpark en werkt Doen66, afdeling Dordrecht, met het Nivon aan  natuuronderhoud in de gemeente.

Tijd voor de volgende fase: het opstarten van nieuwe initiatieven, in meer gemeenten!

Wat en wie zoeken we?

  1. Vijf afdelingen die aan de slag willen gaan met een maatschappelijk initiatief.

Dat kan een kleinschalig project zijn, waarbij bijvoorbeeld lokale vrijwilligersorganisaties of  duurzaamheidsinitiatieven door D66 in het zonnetje worden gezet. De uitreiking van een Valentijnsprijs, de verkiezing van Conciërge van het Jaar…

Een andere optie is aansluiten bij bestaande initiatieven: bewoners die in hun wijk een speeltuin willen realiseren of de buurt ‘vergroenen’, organisaties die zich hard maken voor meer (snel)fietspaden; waar kunnen D66-ers een bijdrage leveren, wat is in jóuw gemeente een gedeeld ideaal?

Als afdeling zelf een samenwerkingsproject opstarten kan ook: welk speerpunt uit het verkiezingsprogramma kun je het beste voor elkaar krijgen in samenwerking met anderen?

Je afdeling kan hierbij ondersteuning van een aanjager krijgen.

  1. Vijf aanjagers ‘maatschappelijke actie’

Je vindt het leuk om op vrijwillige basis, samen met een afdeling, een vliegende start te maken met maatschappelijke actie. Je hebt hierin ervaring, vindt het leuk om de handen uit de mouwen te steken en hebt een scherp oog voor kansen, mogelijke samenwerkingspartners en manieren om verschillende (maatschappelijke) partijen bij elkaar te brengen en aan de slag te laten gaan om een gemeenschappelijk ideaal te realiseren. Je kunt omgaan met politieke gevoeligheden en bent uitstekend in staat om vrijwilligers en professionals te motiveren om hun steentje bij te dragen.

D66 komt graag met afdelingen en potentiële aanjagers in contact. Startperiode is najaar 2018.

Neem voor meer informatie of als je direct belangstelling hebt contact op met Marcella Heijboer, regisseur innovatie Landelijk Bureau – 06 4473 0200 of via Innovatie@d66.nl.

Laatst gewijzigd op 3 december 2018

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid