Vacature Videograaf

Het Landelijk Bureau D66 is op zoek naar een videograaf/video-editor voor de D66 Campagne.

Van partijcongressen tot portretten van leraren. Van de Tweede Kamer tot filmstudio’s. Van campagne-acties op straat met Rob Jetten tot de veelbesproken “wandelgangen”. Als videomaker voor het campagneteam van D66 kom je op al deze plekken en leg jij alles vast. Jij vertaalt de boodschap van D66 in beeld en neemt kiezers mee naar de toekomst.

Jij bent…

… een creatieveling met passie voor (bewegend) beeld. Je gaat geen uitdaging uit de weg om zo goed mogelijk ons verhaal te kunnen overbrengen op beeld. Je bent flexibel en raakt niet van slag van plotselinge ontwikkelingen, sterker nog, daar krijg je energie van! Je kunt uitstekend overweg met een camera, en hebt ruime ervaring met monteren. Daarnaast beschik je over journalistieke vaardigheden en heb je affiniteit met vormgeving en multimedia.

Waar?

Het in Den Haag gelegen partijbureau van D66 is het kloppend hart van de vereniging, waar met een hecht en dynamisch team aan de Campagne wordt gewerkt.
Het bureau is verantwoordelijk voor de organisatorische ondersteuning van de vereniging, de leden en het Landelijk Bestuur. Daarnaast is zij, samen met de vele vrijwilligers in het land, de uitvoerende kracht van elke D66 campagne. 

Met wie?

De videograaf werk in het cluster Campagne & Communicatie. Een team van enthousiaste en gedreven campagnecollega’s. Je werkt ook samen met collega’s uit andere clusters en uit de Tweede- en Eerste Kamer.

Wat ga je doen?

Je bedenkt videoconcepten, werkt ze uit en legt ze vast. Je dagen bestaan uit het maken en monteren van de vertaling en vertelling in beeld van de grote en kleine verhalen van de D66-campagne. Tegelijkertijd kan het zo zijn dat je werk halverwege de dag een andere wending krijgt door de politieke actualiteit. Je spart met creatieve collega’s over onze video’s voor op sociale media, onze spots op televisie en de beelden die we tonen tijdens congressen en evenementen.

Onderdeel van het werk is ook het plaatsen en aanpassen van ondertitelingsbestanden, het organiseren en overzichtelijk houden van projecten, het aanpassen van videoformaten (wide, square, stories) voor de verschillende kanalen.

Jouw ervaring en opleiding?

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en meer dan 2 jaar relevante werkervaring; Je kennis van fotografie- en videoapparatuur is uitstekend. Je hebt Ervaring met Adobe Premiere en After Effects.

Je brengt bij voorkeur ook mee…

– Een afgeronde grafische of fotografische opleiding;
– Ervaring met (de bewerking van video voor) diverse social media.

Welke competenties heb je?

– Creativiteit;
– Innovatief denken;
– Flexibiliteit;
– Zelfstandigheid;
– Resultaat- en oplossingsgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke functie voor 4 tot 5 dagen per week, vanaf 1 oktober van dit jaar (of zoveel eerder als mogelijk) tot en met april 2021.
De functie is ingeschaald in schaal 8 (exacte trede afhankelijk van je werkervaring). Wij hanteren de schalen van de BBRA. Het Landelijk Bureau kent verder 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding op basis van OV en een pensioenregeling. Er kan een aanloopschaal gehanteerd worden. 

De standplaats is het Landelijk Bureau in Den Haag, maar soms vinden je werkzaamheden ook door het hele land plaats; Ook af en toe ook ’s avonds en in weekenden.

Belangstelling?

Solliciteren kan tot en met 1 september. Een eerste gesprek vindt in de 2e week van september plaats, waarbij we graag een voorbeeld van je werk zien en bespreken.

Solliciteren kan door een motivatiebrief en CV te sturen naar het Landelijk Bureau t.a.v. Martijn Bordewijk (HR adviseur) via [email protected]

Voor vragen kan Benjamin Buurman, Online Marketeer, worden benaderd, via [email protected] of 06-83572300.

Een beknopte online screening (zoekopdracht met Google) maakt onderdeel uit van de procedure.