Vacature (senior) beleidsmedewerker Justitie

De Tweede Kamerfractie van D66 is op zoek naar een (senior) beleidsmedewerker Justitie.

Werken bij de Tweede Kamerfractie van D66 is kiezen voor een dynamische baan in het hart van de politiek. Op het Haagse Binnenhof vertegenwoordigt een team van gedreven en ervaren Kamerleden en medewerkers samen de sociaal-liberale stem van de Nederlandse bevolking. D66 bevindt zich in het midden van het politieke spectrum. De partij staat voor een Nederland van verandering, van vooruitgang. D66 kiest voor vrijheid, kansen, duurzame groei en samenwerken en samenleven in Europa. 

De Tweede Kamerfractie van D66 is onderverdeeld in drie clusters, in elk cluster worden zes Kamerleden ondersteund. Cluster I  richt zich op Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken, Europese Zaken, Veiligheid, Justitie en Defensie. In dit cluster zijn we opzoek naar een  (senior) Beleidsmedewerker Justitie.

Inhoud van de functie

Je bent verantwoordelijk voor het adviseren van Kamerleden over standpuntbepaling, het signaleren van politieke kansen en risico’s voor D66 op jouw portefeuille en het bewaken van onze politieke lijn. De functie vraagt affiniteit met complexe wetgevingsprocessen door de vele wetgeving vanuit de regering die jij, samen met je Kamerlid, controleert. Je bereidt debatten voor, schrijft mee aan teksten voor Kamerleden, stelt Kamervragen op en volgt de politieke en inhoudelijke actualiteit op de voet. Je onderhoudt namens de fractie contacten met een breed scala aan stakeholders waaronder belangenorganisaties uit het veld.

Naar wie zijn we op zoek?

De Tweede Kamerfractie van D66 is op zoek naar een politiek dier met een sociaal-liberale overtuiging. Een verfijnde politieke antenne is een must, het volgen van de actualiteit en de politiek zit in je DNA. Je snapt politiek en herkent kansen die D66 zichtbaarder kunnen maken, je hebt wezenlijke affiniteit met het gedachtengoed van D66.

Je beschikt over een afgeronde studie rechten, academisch werk- en denkniveau en hebt tenminste 2 jaar advies- en/of beleidservaring. Je hebt affiniteit met complexe wetgevingsprocessen en juridische vraagstukken. Daarnaast is je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid uitstekend en heb je ervaring met politieke en/of bestuurlijke processen. Je beschikt over een stevige persoonlijkheid, je bent initiatiefrijk, creatief, assertief, stressbestendig, resultaatgericht en je hebt een 24/7-mentaliteit. Je start zo spoedig mogelijk.

Solliciteren?

Deze functie is ingeschaald in schaal 11/12 van de BBRA (salaristabel van Rijksambtenaren).

De definitieve inschaling is afhankelijk van de vooropleiding en ervaring. Daarnaast is onze eigen Rechtspositieregeling van toepassing. Het betreft een tijdelijk dienstverband, met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband.

Voor meer informatie over de vacature kun je je wenden tot Floor van der Zee, [email protected]

Je sollicitatie, ovv Cluster 1, voorzien van motivatie en CV, kun je t/m 20 juni 2021 sturen naar  [email protected]  De sollicitatie gesprekken zullen plaatsvinden in week 25 en 26.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.