Blijf op de hoogte!

Steun ons en help Nederland vooruit

Vacature Beleidsmedewerker

Rechtstaat en democraat

De Tweede Kamerfractie van D66 is op zoek naar een beleidsmedewerker met een financieel-economische achtergrond, met aantoonbare affiniteit met en kennis van sociaaleconomische vraagstukken. Solliciteren kan tot en met 29 juni.

Werken bij de Tweede Kamerfractie van D66 is kiezen voor een dynamische baan in het hart van de politiek. Op het Haagse Binnenhof vertegenwoordigt een team van gedreven en ervaren Kamerleden en medewerkers samen de sociaal-liberale stem van de Nederlandse bevolking. D66 bevindt zich in het midden van het politieke spectrum. De partij staat voor een Nederland van verandering, van vooruitgang. D66 kiest voor vrijheid, kansen, duurzame groei en samenwerken en samenleven in Europa.

De Tweede Kamerfractie van D66 is onderverdeeld in drie clusters, in elk cluster worden zes Kamerleden ondersteund. Cluster III  richt zich op Financiën, Zorg en Sociale Zekerheid. In dat cluster zijn we op zoek naar een Beleidsmedewerker met een financieel- economische achtergrond, met aantoonbare affiniteit met en kennis van sociaaleconomische vraagstukken.

Inhoud van de functie

Je adviseert Kamerleden over in te nemen standpunten en de manier waarop zij deze standpunten kunnen verwezenlijken. Je bereidt debatten voor, schrijft teksten voor Kamerleden en volgt de nationale ontwikkelingen op de voet. Je onderhoudt namens de fractie contacten met een breed scala aan stakeholders.

Naar wie zijn wij op zoek?

De Tweede Kamerfractie van D66 is op zoek naar een politiek dier met een sociaal-liberale overtuiging. Een verfijnde politieke antenne is een must, het volgen van de actualiteit en de actuele politiek zit in je DNA. Je snapt politiek en herkent kansen die D66 zichtbaarder kunnen  maken, je hebt wezenlijke affiniteit met het gedachtengoed van D66.

Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en hebt minimaal 2 tot 3 jaar advies- en/of beleidservaring, bij voorkeur op het terrein van overheidsfinanciën en/of arbeidsmarktvraagstukken. Daarnaast is je  mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid uitstekend en heb je ervaring met politieke en/of bestuurlijke processen. Je beschikt over een stevige persoonlijkheid, je bent initiatiefrijk, assertief, stressbestendig, resultaatgericht en je hebt een 24/7-mentaliteit.

Je start zo spoedig als mogelijk is.

Solliciteren?

De beloning is afhankelijk van de vooropleiding en ervaring en vindt plaats op basis van BBRA (salaristabel van Rijksambtenaren). Het salaris zal liggen tussen

€ 3240,- en max. €4049,-  bij een fulltime-dienstverband. Het dienstverband is voor één jaar met de intentie daarna een vast dienstverband aan te gaan.

Voor meer informatie over de vacature kun je je wenden tot Marieke de Vries, HR, via 070-3182688 of m.m.devries@tweedekamer.nl .

Je sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, kun je tot en met 29 juni 2017 sturen naar: D66sollicitatiesTK@tweedekamer.nl

De sollicitatie gesprekken zullen plaatsvinden in week 27.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Laatst gewijzigd op 8 juni 2017