Vacature (senior) sociaaleconomisch beleidsmedewerker

De Tweede Kamerfractie van D66 is op zoek naar een (senior) sociaaleconomisch beleidsmedewerker.

Werken bij de Tweede Kamerfractie van D66 is kiezen voor een dynamische baan in het hart van de politiek. Op het Haagse Binnenhof vertegenwoordigt een team van gedreven en ervaren Kamerleden en medewerkers samen de sociaalliberale stem van de Nederlandse bevolking. D66 bevindt zich in het midden van het politieke spectrum. De partij staat in een traditie van politieke vernieuwers die streven naar een vrije en rechtvaardige samenleving, waarin mensen zoveel mogelijk zelf kunnen beslissen. Over hun eigen leven, maar ook – met elkaar – hoe we samenleven. Daarom kiezen wij voor een land waar we iedereen vrij laten, maar niemand laten vallen.

De Tweede Kamerfractie van D66 is onderverdeeld in drie clusters en in elk cluster worden 7-8 Kamerleden ondersteund. Cluster III  richt zich op Financiën, Zorg en Sociale Zekerheid. In dat cluster zijn we op zoek naar een (senior) Beleidsmedewerker met een achtergrond in algemene economie, met aantoonbare affiniteit met en kennis van sociaaleconomische vraagstukken.

Inhoud van de functie

Je adviseert Kamerleden over in te nemen standpunten en de manier waarop zij deze standpunten kunnen verwezenlijken. Je bereidt debatten voor, schrijft teksten voor Kamerleden en volgt de ontwikkelingen op de voet. Je onderhoudt namens de fractie contacten met een breed scala aan stakeholders. 

Naar wie zijn wij op zoek?

We zijn op zoek naar een politiek dier met een sociaalliberale overtuiging. Een verfijnde politieke antenne is een must, het volgen van de actualiteit en de actuele politiek zit in je dna. Je snapt politiek en herkent kansen die D66 zichtbaarder kunnen maken. Ook heb je wezenlijke affiniteit met het gedachtengoed van D66.

Je beschikt over academisch werk- en denkniveau en hebt 2-5 jaar advies- en/of beleidservaring op algemeen economische vraagstukken, bij voorkeur op de thema’s arbeidsmarkt en/of financiën. Daarnaast is je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid uitstekend en heb je ervaring met politieke en/of bestuurlijke processen. Je beschikt over een stevige persoonlijkheid, je bent initiatiefrijk, assertief, stressbestendig, resultaatgericht en je hebt een 24/7-mentaliteit. Je start zo spoedig mogelijk.

Solliciteren?

Deze functie is ingeschaald in schaal 11/12 van de BBRA (salaristabel van Rijksambtenaren).

De definitieve inschaling is afhankelijk van de vooropleiding en ervaring. Daarnaast is onze eigen Rechtspositieregeling van toepassing. Het betreft een tijdelijk dienstverband, met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband.

Voor meer informatie over de vacature kun je je wenden tot Dorien Blommers: [email protected].

Je sollicitatie, ovv Cluster 3, voorzien van motivatie en CV, kun je t/m 26 juni 2021 sturen naar [email protected]  De sollicitatie gesprekken zullen plaatsvinden in week 27 en 28.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.