Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Online contentmaker

Het online team van de Tweede Kamerfractie van D66 zoekt uiterlijk per 1 maart 2020 een Online Contentmaker.

Ons verhaal vertellen we steeds meer, en in steeds grotere mate, online. Onze Tweede Kamerleden zijn heel actief op allerlei sociale media. Ze vertellen daar over hun plannen voor het klimaat, het onderwijs of de zorg. En ze gaan erover met jou, je vrienden of je buren in gesprek. Met de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 voor de deur willen we nog veel meer mensen met ons verhaal bereiken. De online contentmaker gaat Kamerleden ondersteunen om ons verhaal te vertellen in een pakkende zin of een pakkend beeld.

Als online contentmaker weet je snel de kern te halen uit een plan of nieuwsartikel, bedenk je  de scherpste tweets, instastories, video’s en podcasts en schrijf je steengoede artikelen voor onze website. Je werkt in het communicatieteam van de Tweede Kamerfractie, dat bestaat uit de online woordvoerder, video-editor, persvoorlichters en publieksvoorlichters. Daarnaast werk je nauw samen met je collega’s van het campagneteam, die werken op het Landelijk Bureau (aan de overkant van het Binnenhof, dus lekker dichtbij!). Je bent verantwoordelijk voor de online communicatie van onze Kamerleden. Je maakt, bedenkt, produceert, schrijft en plaatst content van hoog niveau.

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de online communicatie van onze Tweede Kamerleden. Je schrijft teksten, maakt plaatjes, korte video’s en andere online content die je zelf bedenkt.
 • Je begeleidt Kamerleden met jouw kennis om hun plan of verhaal zo goed mogelijk online te brengen: een afbeelding, video of een pakkende tekst.
 • Je schrijft de beste tweets, Facebookberichten, websiteteksten en actualiseert websitepagina’s.
 • Je bedenkt nieuwe ideeën en concepten voor D66-kanalen en werkt mee aan de profilering van D66 op belangrijke thema’s.

Wie ben je?

 • Een enthousiaste creatieveling. Je bedenkt samen met het online team toffe content voor D66 en onze Kamerleden.
 • Je weet snel de kern uit een plan of debat te halen en hebt een goede antenne voor wat scoort op sociale media.
 • Je hebt een scherpe pen, schrijft goed (en foutloos) en past de boodschap feilloos aan voor iedere doelgroep.
 • Als het politiek spannend wordt, zet je nét dat stapje extra.
 • Je bent flexibel. In denken, maar ook in tijd. Het ene moment ga je mee naar een gesprek over de boerenprotesten, het volgende moment maak je van een debat over het onderwijs een toffe video, daarna schrijf je een verdiepingspagina over waarom het vrouwenquotum een goed idee is.
 • Je neemt zelf initiatief. Je hoeft niet altijd aangespoord te worden om video’s te bedenken, initieert zelf nieuwe concepten, je ziet constant kansen voor content.
 • Je kan overweg met een camera en maakt snel een leuke video van een Kamerlid met je telefoon. Je hebt enige ervaring met Adobe Photoshop & Premiere Pro.
 • Bij voorkeur heb je enige kennis van SEO.
 • Je hebt houdt van de progressieve politiek van D66.
 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding.

Wat bieden wij?

Een baan van 38 uur in een unieke, levendige werkomgeving in het hart van de politiek. De beloning is afhankelijk van de vooropleiding en ervaring van de kandidaat en de inschaling vindt plaats in schaal 10 van de BBRA (salaristabel van Rijksambtenaren).

Interesse?

We ontvangen je reactie, in de vorm van een beknopte motivatiebrief en CV (en het liefst voorbeelden van door jou gemaakte content), graag voor 2 februari via D66sollicitatiesTK@tweedekamer.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Danielle Brouwer, d.brouwer@tweedekamer.nl.

Er wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Laatst gewijzigd op 13 januari 2020