Luuk Zaal

Luuk Zaal - Raadslid Beeld: D66 Waterland

Luuk Zaal is raadslid sinds 30 maart 2022.
In 2017 was hij al kort raadslid als ziektevervanger.

  • 24 jaar
  • Amsterdam
  • Broek in Waterland
  • Hij/hem

Samen maken we Waterland. Eén van de leidende principes van onze partij is het vertrouwen op de eigen kracht van mensen. Mensen zijn creatief en vinden zelf oplossingen. Dat wil ik stimuleren en ondersteunen. Dat is voor mij een belangrijke drijfveer om politiek actief te zijn.

De Leek. In de zomer dé plek in Waterland om te varen, te zwemmen of om in de zon te liggen. In de winter kun je er soms schaatsen.

Voor de toekomst is het belangrijk dat nieuwe generaties hier ook een plek kunnen vinden. Dit is bijvoorbeeld belangrijk voor de middenstand en het verenigingsleven. Het is dus belangrijk dat we specifiek voor jongeren gaan bouwen die hier willen blijven wonen.

– Meer woningen specifiek voor Waterlandse jongeren die hier willen blijven wonen. Veel kortere wachttijden voor een sociale huurwoning.
– De inwoners van onze gemeente beter en meer betrekken bij belangrijke besluiten. Niet alleen om de vier jaar bij verkiezingen maar ook tussendoor.
– Bodemdaling en de bijbehorende CO2-uitstoot en huisverzakkingen stoppen.

D66 staat voor mij voor constructief samenwerken met anderen om tot oplossingen te komen. Niet klagen vanaf de zijlijn maar verantwoordelijkheid pakken, ook in moeilijke tijden.

De puinhopen van rechts van Chris Aalberts en Dirk-Jan Keijser. Een mooi handboek over hoe het niet moet in de politiek.

Een klassiek concert van het koor van mijn nichtje in Groningen. Prachtig om naar te luisteren.