Laura Kaper

Leer Laura kennen

Beeld: D66 Wageningen

Laura is fractievoorzitter van D66 Wageningen

  • 51 jaar
  • Angerlo
  • Wageningen
  • Zij/haar

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Wageningen heeft goud in handen en kan een mooie invloedrijke rol spelen in de regio, nationaal maar ook internationaal. Door die kwaliteiten goed te zien en te benutten, kan Wageningen een mooie, duurzame, groene en inclusieve stad blijven en met een beetje groei beter in balans, zodat we er voor iedereen kunnen zijn, nu en in de toekomst. In vrijheid en onafhankelijkheid, maar ook in verbinding.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Afstand overbruggen tussen alle soorten Wageningers
  • Uitvoering geven aan duurzame energieopwek en klimaatadaptatie
  • Samen bouwen aan een unieke stad, en zorgen dat er duurzaam geïnvesteerd kan worden in ruimtelijke ontwikkeling met visie

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij vrijheid, persoonlijke ontwikkeling en groei en vooral authentiek zijn en jezelf blijven. Daar is ruimte voor en daar is vraag naar. Binnen en buiten te partij.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Molecules of Emotion van Candace B. Pert. Zij heeft de opiaat-receptor ontdekt en de wetenschappelijke link gelegd tussen emoties en fysiologische processen in het menselijk lichaam (en vice versa). Haar onderzoek biedt een rationele basis voor het exploreren van een bredere scope voor gezondheidszorg dan het strikt medisch-objectivistische. En dat is in het kader van de houdbaarheid van het zorgsysteem en de duurzaamheid hard nodig.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Een bluesconcert van Blues Club XXL in de patio en de CD-release van Hildegard Mendos en Friends. Twee keer op uitnodiging van vrienden. Dat vind ik het leuke van elke culturele uiting of voorstelling; het is altijd in verbinding met vrienden en het opent werelden waar je soms wel en soms helemaal geen weet van hebt. Altijd inspirerend!